Kripto Para Birimleri Nelerdir?

Yazan:

Sanal paraların her geçen gün giderek arttığı şu günlerde Kripto Para birimleri nelerdir? Sorusunun cevabını merak eden kullanıcılara buradan bilgi vermek istiyoruz.

Özellikle son yıllarda Bitcoin ve türevleri olan sanal paralara olan ilginin giderek artması Türk yatırımcıların bu konuda meraklarının ortaya çıkmasına neden oldu. Şimdi sizlere piyasalarda yer alan en değerli kripto paralar hakkında bilgi vermek istiyoruz.

Öncelikli olarak günümüzde 2 Bine yakın sanal paranın hayatımızda olduğunu ancak bu paralar arasında en değerli para birimlerinin hangileri olduğunu buradan açıklamak istiyoruz.

(2 Mart 2018 tarihi baz alınarak fiyatlandırmaları yapılmıştır)

Bitcoin değeri 10 Bin Dolar

Sanal para birimleri arasında en değerli para birimi olma özeliğini taşıyan Bitcoin 2 Mart 2018 tarihinde değerini 10 Bin 800 Dolar civarında korumaktadır. Sembol olarak kendisine BTC kullana bu para biriminin uzun bir zaman sıralamada bulunan yerini kaybetmeyeceğini belirtmek istiyoruz.

Ethereum değeri 850 Dolar

Sanal paralar arasında en değerli para birimi olma özelliğini taşıyan Ethereum’da 2. Sırada yer alan en değerli para birimi özelliği taşımaktadır. Sembol olarak kendisine ETH seçen bu para biriminin piyasa değeri 84.14B dolar olarak 2 Martta karşımıza çıkmaktadır.

Ripple değeri 0.85 Dolar

Sembol olarak kendisine XRP seçen Ripple sanal para biriminin özellikle market hacim değeri bakımından 3. Sırada olduğunu belirtmek istiyoruz. Değeri son zamanlarda ciddi düşüşler yaşayan bu para biriminin en büyük destekçilerinin bankalar olacağını sizlere buradan belirtmek istiyoruz.

Bitcoin Cash değeri 1.261 Dolar

Bitcoin’in diğer sanal paraları olan Cash’de sıralamada kendisine 4. Sırada yer bulan en değerli sanal para birimleri arasında yer almaktadır. Sembol olarak ise karşımıza çıkan bu para biriminin BCH olduğunu belirtmek istiyoruz.

Litecoin değeri 205 Dolar

Son zamanlarda ciddi düşüşler yaşayan sanal para birimleri üzerinde Litecoin’de yatırımcıların dikkatini çekme başarısı gösteren sanal para birimleri arasında yer almaktadır. Özellikle sembol olarak karşımıza LTC olarak çıkan bu para biriminin değerinin yakın zamanda artması beklenmektedir.

Birçok sanal para biriminin yer aldığı şu piyasalarda sizlere en değerli olan 5 sanal para birimi hakkında kısa bir açıklama yaptık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir