E-Vergi levhası sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Yazan:

Gelir İdaresi başkanlığı tarafından yapılan geliştirme ve iyileştirme çalışmaları arasında yer alan İnternet Vergi Dairesi uygulaması, vergi mükellefi olan tüm vatandaşların hizmetine yüksek güvenlikli alt yapısıyla sunulmuştur.

Vergi numarası bulunan bireysel veya kurumsal tüm mükellefler, İnternet Vergi dairesi uygulamasını vergi numaraları veya TCKN numaraları ile giriş yapabilir, hizmetlerden prosedürler ile uğraşmadan yararlanabilirler.

Kurum içerinde sıra beklemeden internet üzerinden pek çok hizmet, mükelleflerin kullanımına sunulmuş olup, internet vergi dairesi yeni uygulamaları ve hizmetleriyle her geçen gün kendini geliştirmeye devam ederek vatandaşların sorunsuz bir şekilde internet üzerinden pek çok hizmeti almalarını sağlamaya devam etmektedir.

E Vergi Levhası Uygulamasının Kullanımı

Gelir İdaresi Başkanlığı internet vergi dairesi ekranlarına linkinden ulaşabilirsiniz. E vergi levhası sorgulama ekranları 12.04.2017 tarihinde, sitedeki duyurular bölümünde yer almış ve o tarihten itibaren resmi olarak mükelleflerin kullanımına açılmıştır.

GİB internet vergi dairesi sayfasındaki mükellef işlemleri-mükellef dosyası-e vergi levhası sorgulama adımlarını sırayla takip etmenizin ardından bireysel ya da kurumsal mükellef olarak belirlediğiniz tarihler arasındaki vergi levhası görüntüsüne kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Sorgulama ekranından görüntülenebilen vergi levhasının çıktısının alınması ve işyerinizde sergilenmesi mümkündür. Sayfa aracılığı ile almış olduğunuz vergi levhasının çıktısı resmi olarak kabul görmektedir. Bu uygulama sayesinde oturduğunuz yerden, vergi dairesine gitmeden, zaman ve enerji kaybı yaşamadan vergi levhanıza ulaşabilirsiniz.

E Vergi Levhası Görüntüleme Yöntemleri

Gelir İdaresi Başkanlığı internet vergi dairesinin resmi internet sayfası aracılığı ile e vergi levhası dökümü bilgilerine ulaşabileceğiniz gibi, resmi kurumların internet adreslerindeki bağlantı linklerini kullanarak ilgili sayfaya farklı adreslerden de ulaşabilirsiniz.

Pek çok işlemin kişiye özel şifreleme yöntemiyle güvenlik altına alındığı E-Devlet sistemine giriş yapmanızın ardından, bu kanal aracılığı ile de vergi dairesi işlemlerinin online hizmetlerine ulaşabilir, vergi borcu, vergi levhası sorgulama gibi hizmetlere bu kanal aracılığı ile de ulaşabilirsiniz.

Denetimlerde güncel vergi levhasının eksikliği nedeniyle cezai işleme tabi tutulabilirsiniz. Her dönem vergi dairesine gidip sıra beklemeden, internet vergi dairesi adresine doğrudan ya da e-devlet şifreniz aracılığı ile girerek kolayca vergi levhası görüntüleme ve yazdırma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir