Kredi Notu Sorgulama

Yazan:

Günlük hayatta birçok işiniz ve ihtiyacınız için acil nakit ihtiyacı duyabilirsiniz. İşlerinizi halletmek için elinizde yeterli miktarda para olmayabilir. Bu gibi durumlarda bankalara kredi başvurusunda bulunabilir, ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi veya konut kredisi kullanabilirsiniz.

Kredi kullanımında bankalar ortak bir sistem geliştirmiştir ve her bir müşterinin kredi notu bulunmaktadır. Kredi notu sorgulama işlemleri ile bu kredi notunu öğrenmeniz ve buna göre kredi başvurusu yapmanız mümkündür. Herkesin bir kredi notu vardır ve kredi kullanıp kullanamayacağınız bu kredi notunuza bağlıdır.

Kredi Notu Nedir?

Kredi notu bankaların kendilerini güvence altına almak için uyguladıkları ortak bir sistemdir. Bir bankadan kredi alıp veya kredi kartı çıkartıp borcunuzu düzenli bir şekilde ödemediğinizde kredi notunuz düşmüş olacaktır. Artık başka bir bankaya gidip kredi başvurusunda bulunduğunuzda bankanız borcunuza sadık olmadığınızı ve ödeme zamanınızı geciktirdiğinizi sistemden görecektir. Ayrıca kredi notunuz düşük olduğundan dolayı kredi kartı alma veya kredi çekme imkânınız da kalmayacaktır. Bu nedenle kredi notu sorgulama işlemi ile kişiler kendi kredi alma durumlarını analiz ederek bunu düzeltmek için çaba harcamaktadırlar.

Findeks tüm bankalarla ortak çalışan bir kredi notu sistemidir. Tüm bankaların ortak çalıştığı bu sistemde kredi notunuz sorgulanabilmektedir. Belli bir puan olarak görebileceğiniz kredi notunuz ile çekebileceğiniz kredi miktarı belirlenmektedir. Kredi notu sorgulama işlemi ile hızlı bir biçimde kredi notunuzu öğrenebilirsiniz. Bu işlemi isterseniz Findeks’in sitesinden isterseniz de bankanızın internet şubesinden öğrenebilirsiniz.

Kredi Notu Kaç Olmalı?

Diğer adı kredi risk raporu olan kredi notunuza göre kredi kullanıp kullanamayacağınızı veya kefile gerek olup olmadığını rahatlıkla öğrenebilirsiniz. İşte kredi notu aralıkları ve kredi kullanma durumları:

Bu değer aralıklarına göre kredi risk grubunuzu ve kredi kullanma durumunuzu rahatlıkla görebilirsiniz. Eğer kredi notunuz 1500 ve üzeri bir not ise kredi kullanma ihtimaliniz oldukça yüksektir.

Kendi kredi notunuzu öğrenmek için bankaların mobil şubelerini veya internet şubelerini kullanabilirsiniz. Kredi notu sorgulama işleminizi Findeks’in internet sitesinden de gerçekleştirmeniz mümkündür. Böylece kredi kullanıp kullanamayacağınızı kolay bir şekilde görmüş olursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir