İş Yerinizin Yemek Masraflarını Nasıl Yönetmelisiniz?

Yazan:

Ticket Restaurant Edenred, %100 vergi avantajıyla işletmelerin yemek giderlerini azaltırken çalışanlar için de ayrıcalıklı bir yemek kartı çözümü sağlıyor.

 

İş yerinizin yemek masraflarını nasıl yönetmelisiniz?

Yemek işletmelerin en büyük gider kalemlerinden; çalışanların ise en önemli yan haklarından biri. Kimi işletme sahipleri çalışanlarının günlük yemek ihtiyacını nakit olarak karşılarken kimi işletmeler ise yemekhane çözümünü tercih ediyor. Özellikle konum ve vardiya sistemi gibi zorunluluklar söz konusu olduğunda yemekhane iyi bir seçenek gibi görünebiliyor. Ancak beraberinde getireceği ek maliyet ve idari zorlukları göz ardı etmemek gerekiyor. Öte yandan yemekhane sisteminden çalışanlar da pek hoşnut değil. Çünkü tek bir mekana bağlı kalmadan, diledikleri yerde diledikleri gibi yiyebilmek ve sosyalleşmek istiyorlar. Bu imkanı bulamadıklarında ise performansları ve işletmeye olan bağlılıkları olumsuz yönde etkileniyor.

 

Son dönemde artan rekabet koşulları işletmelerin maliyetlere daha çok odaklanmasına neden oluyor. Bu nedenle işletmeler satarken olduğu kadar alırken de kâr etmeye çalışıyor. Her işveren masraflarını düşürüp kaynaklarını nasıl daha verimli kullanacağı sorusunun cevabını arıyor. Ve hemen hemen tüm işletmeler en optimal çözümü, yemek kartı kullanmakta buluyor. İşletmenin yemek giderlerini önemli ölçüde azaltırken çalışanlara dilediği yerde yeme özgürlüğü sunmanın en iyi yolu yemek kartı kullanmaktan geçiyor.

 

Vergi avantajından ve daha fazlasından yararlanabilirsiniz

Yemek kartı hem işletmeler hem de çalışanlar için çeşitli avantajlar sağlayan, işletme giderlerini azaltıp kârlılığı artıran bir sistem. Vergi muafiyeti, işletmeler için, yemek kartı kullanımının en büyük avantajı olarak öne çıkıyor. Gelir Vergisi Kanunu’na göre öğle yemeği desteklerini yemek kartı ile sağlayan şirketler; SGK işçi primi, işveren hissesi, gelir vergisi ve damga vergisinden de muaf oluyor.

 

Günümüzde çoğu firma çalışan memnuniyetini artırmak ve yemek giderlerini kazanca dönüştürmek için Ticket Restaurant Yemek Kartı’nı tercih ediyor. Dünyada ön ödemeli kuponlarla öğle yemeği uygulamasının yaratıcısı Ticket Restaurant Edenred, 2017’den bu yana şirketlerin ihtiyacına uygun yenilikçi çözümler sunuyor. Ülkemizde de 30.000’den fazla kurumsal müşteri aracılığıyla 1,5 milyon kullanıcıyı, 60.000’i aşan üye iş yeri ile buluşturarak iş hayatındaki tüm kesimlerin bağlarının güçlenmesini sağlıyor.

 

Siz de Ticket Restaurant Yemek Kartı ile varan vergi istisnasından yararlanabilirsiniz. İster 1 ister 1.000 çalışanınız olsun, öğle yemeği giderlerinizi KDV’den düşebilirsiniz. En önemlisi de yüzlerce fatura ve yemek fişi toplayıp giderleştirmekle uğraşmadan; Ticket Restaurant’dan alacağınız tek faturayla hem operasyonel hem de muhasebesel giderlerden tasarruf edebilirsiniz. Ayrıca işletmenize özel Red Club Business kampanyalarıyla kargodan araç takibine, telefondan şirket temizliğine birçok gider kaleminde çeşitli indirimlerden yararlanabilirsiniz.

 

Tüm bunların yanı sıra işletmenizin teşvik ve ödüllendirme sistemi için eşsiz seçenekler sunan Ticket Compliments hediye kartları ile çalışanlarınıza ve iş ortaklarınıza özel günlerde (doğum günü, yılbaşı, bayram vb.) kendi ihtiyaçlarına göre alışveriş yapma imkanı sunabilirsiniz. Ticket Car akaryakıt çözümleri ile her harcamanızda size özel ödeme koşulları ve indirim fırsatlarından yararlanır, akaryakıt giderlerinizde de tasarruf sağlayabilirsiniz.

 

Ticket Restaurant Edenred, masraflarınızı doğru şekilde yönetmenize yardımcı olduğu gibi çalışan sadakatini artırmanızı da destekliyor. Çalışanlar Türkiye çapında 60.000’i aşkın üye restoran ve kafede seçim yapmanın konforunu yaşıyor; yemek kartını restoran ve kafeler haricinde paket yemek siparişi ve market alışverişlerinde de kullanabiliyor.

 

Yaygın üye iş yeri ağına sahip Ticket Restaurant Edenred ile vergi muafiyetinin yanı sıra; dijital kart seçeneği, EdenredPay ile mobil temassız ödeme kolaylığı, şirketinize ve çalışanlarınıza yönelik özel indirimler, MyEdenred mobil uygulama ile bakiye yükleme ve sorgulama, 7/24 online işlem gibi hayatı kolaylaştıran pek çok uygulamadan da faydalanabilirsiniz.

 

Çalışanlar için yemek kartının avantajları

  • Çalışanlara yemek ve restoran seçme özgürlüğü sunar,
  • Maaşlarından ekstra harcama yapmalarının önüne geçer,
  • Yemek haricinde market alışverişlerinde de kullanılabileceğinden bütçeye destek olur,
  • Öğle tatillerini daha aktif değerlendirme, rahatlama ve sosyalleşme imkanı tanır,
  • Performans ve motivasyonlarını olumlu etkiler.

 

Ticket Restaurant Edenred kullanan çalışanlar yedikçe kazanıyor, kazandıkça harcıyor ve bakiyelerini ayda yaklaşık 2 gün daha fazla kullanabiliyor. Bununla birlikte Ticket Restaurant Yemek Kartı’na özel Dolu Dolu kampanyaları sayesinde diledikleri restoran veya kafede indirimli yemek yiyebiliyor. Red Club kampanyaları ile kuru temizlemeden kozmetiğe, eğitimden spora, seyahatten eğlenceye birçok ürün ve hizmeti piyasa fiyatının çok daha altında satın alabiliyor. Yine bir Ticket Restaurant Edenred çözümü olan Ticket Compliments hediye kartı ile doğum günü, düğün, yılbaşı ve bayram gibi özel günler için 400’ün üzerinde mağazada, onlarca seçkin markadan gönüllerince alışveriş yapma özgürlüğünü yaşıyor.

 

Mobil ödeme ile hızlı bir şekilde süreçleri tamamlayın, indirim ve ayrıcalıklardan yararlanın

Türkiye’nin en çok tercih edilen yemek kartı Ticket Restaurant Edenred, online çözümleriyle de kullanıcılarının yaşamına kolaylık, hız ve konfor katıyor. MyEdenred mobil uygulamasını cep telefonunuza yükleyerek yemek kartınızın bakiyesini istediğiniz her an sorgulayabilirsiniz. Üstelik yalnızca ne kadar bakiyeniz kaldığını değil; kartınızla nerelerde, ne kadarlık harcama yaptığınızı da hesap hareketlerinden kontrol edebilirsiniz. MyEdenred ile bulunduğunuz yere en yakın anlaşmalı üye restoran ve kafelerin bilgisine kolayca ulaşabilir, 4.000’den fazla işletmede sunulan indirim ve kampanyalardan anında haberdar olabilirsiniz. Yemek kartınızı yanınızda taşımaya gerek kalmadan veya unuttum derdi olmadan kolay ve hızlı bir şekilde ödeme yapabilirsiniz. QR kod ve NFC tabanlı EdenredPay ile ödemenizi herhangi bir POS cihazına temas etmeden, saniyeler içinde, hijyenik ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

 

MyEdenred uygulaması üzerinden şirket aracınızda kullandığınız Ticket Car sistemindeki harcamalarınızı da kolayca yönetebilirsiniz. Hesap hareketlerinize, fiyat ve litre bilgisi gibi ayrıntılara erişebilir; konumunuza göre en yakın istasyonları listeleyebilir, harita desteği ile en kısa yoldan, size en yakın istasyona ulaşabilirsiniz.

Ticket Online sistemi ile çalışanlarınızın Ticket Restaurant Yemek Kartı, Ticket Car ile akaryakıt alımları ve Ticket Compliments hediye çekleri ile ilgili tüm işlemlerini dilediğiniz zaman dilediğiniz yerden, 7/24 kolayca yönetebilirsiniz. Ayrıca Ticket Online hesabınızdan yeni kart siparişi verebilir, her ayın belirli günü verilmek üzere otomatik sipariş tanımlayabilir, kart iptal ve blokaj işlemlerini yapabilir, siparişlerinizin durumunu takip edebilir ve raporlayabilirsiniz.