Kimler Bireysel Kredi Başvurusu Yapabilir?

Yazan:

Bankaların sunmuş olduğu ihtiyaç kredi avantajından faydalanmak istiyorsanız bunun için bazı şartlara uygunluk göstermeniz gerekmektedir. İhtiyaç kredisi başvurusunda bulunabilmek için aranan en temel şartlar şöyledir;

  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • Belgelenebilir bir gelire sahip olmak

Bu şartlara uygun her bir vatandaş istediği bankadan temel ihtiyaç kredi başvurusu  işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

Bireysel Kredinin Artıları

Bireysel kredi uygulamalarının hem tüketicilere hem bankalara hem de piyasaya sağlamış olduğu çok önemli artılar bulunmaktadır. Bu krediler sayesinde tüketiciler elde edecekleri geliri önceden kullanma imkanı sağlamaktadır. Böylelikle beklenmedik fiyat artışları ve enflasyon karşısında bütçelerini korumaya alabilmektedir. Bununla birlikte tüketici kredisi kullanan bireyler bütçelerinin planlı bir şekilde düzenlediği için zorunlu tasarruf imkanı elde edebilmektedir. Bu detaylarla birlikte bireysel kredilerin artıları şöyle sıralanmaktadır;

Hızlı Fonlama Süreleri

Gelişen bankacılık sistemleriyle birlikte artık süreci ve sonuçlanması aynı gün içerisinde bile gerçekleştirilebilmektedir. Dolayısıyla bireysel krediler tüketiciler için hızlı fonlama süreleri sunmaktadır.

Teminat Zorunluluğu Yok

Tüketici kredi çeşitleri arasında yer alan ihtiyaç kredileri en esnek kredilerdir. Bu kredilerde bir teminat zorunluluğu bulunmamaktadır. Kısa vadeli ve düşük miktarlardaki nakit ihtiyacınızı ihtiyaç kredisi ile sadece kendi gelirinize bağlı koşullar doğrultusunda karşılayabilirsiniz.

Daha Düşük Faiz Oranları

Bireysel krediler düşük faiz oranları ile pazarlanmaktadır. İhtiyaç kredi faiz oranları kısa vadeli krediler olduğu için her zaman maliyet avantajı sağlamaktadır. Anlık ve acil gelişen nakit ihtiyaçlarını karşılamanın en hızlı ve en uygun maliyetli yoludur.

Esneklik ve Çok Yönlülük

İhtiyaç kredilerinin pazarlama koşulları oldukça esnek seyretmektedir. İhtiyaç kredi başvuru işlemleri internet bankacılığı, telefon bankacılığı ve bankamatik gibi araçlar üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir. Çoğunlukla ipotek, kefil ve teminat zorunluluğu bulunmamaktadır. Aynı zamanda ihtiyaç kredilerinin kullanılabildiği geniş bir alan bulunmaktadır. Çok yönlü tüm ihtiyaçlarınız bu krediyle güvenli bir şekilde karşılanabilmektedir.

Uzatılmış Kredi Vadeleri

İhtiyaç kredisi vadeleri 36 aya kadar uzatılmıştır. Böylelikle kredi kullanacak olan tüketicilere bütçeyi zorlamayacak şekilde bir planlama yapma imkanı sağlanmıştır. İhtiyaç kredi hesaplama araçlarının da yardımıyla kullanmak istediğiniz kredi miktarını ve aylık maksimum ödeyebileceğiniz tutarları belirleyerek uzatılmış vade imkanlarından faydalanabilirsiniz.

Yönetimi Daha Kolay

Düzenli bir gelire sahip olan tüketiciler ticari olmayan her tür mal ve hizmet alımına yönelik ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunabilmektedir. Bu krediler esnek bir yapıda olduğu için her bir tüketicinin aylık ödeyebileceği bedeli ve kredi vadesini kendi bütçesine göre şekillendirmektedir. Dolayısıyla bu kredilerin yönetimi daha kolay gerçekleşmektedir.

Bireysel Kredinin Eksileri

En uygun ihtiyaç kredisi veren bankalar sunmuş oldukları kredi çeşitleriyle tüketicilere belirli avantajlar sağlayabilmektedir. Ancak bu kredilerin faydalı yönlerine karşılık bazı olumsuz yönleri de bulunmaktadır.

Bireysel krediler bireylerin imkanların üzerinde bir harcama yapmasına ve bir borç altına girmesine neden olmaktadır. Tüketim hırsını artıran ihtiyaç kredileri gelecekteki tasarrufların bugünden harcanmasına neden olmaktadır. Bununla birlikte bireysel kredilerin eksileri şöyle sıralanmaktadır;

Faiz Oranları Alternatiflerinden Daha Yüksek Olabilir

İhtiyaç kredileri hızlı ve esnek bir yapıda olmasına karşın konut ve araç kredisi gibi uzun vadeli krediler ile kıyaslandığında faiz oranları daha yüksek seyredebilmektedir. Tüketici kredi hesaplama araçları ile bu kıyaslamayı kolaylıkla yapabilirsiniz.

Ücretler ve Cezalar Yüksek Olabilir

İhtiyaç kredisi kullandırım aşamasında her bir banka her bir kredi dosyası için dosya ücreti tahsil etmektedir. İhtiyaç kredileri diğer krediler ile kıyaslandığında kullanılan miktara göre tahsis edilen dosya ücreti yüksek kalabilmektedir. Aynı zamanda krediler ödenmediğinde uygulanabilecek cezaların oranları yüksek olabilmektedir.

Artan Borç Yükü

Her ne kadar ihtiyaç kredisi belirli bir ihtiyaç doğrultusunda kullanılıyor olsa da her bir ihtiyaç kredisi bütçeniz için ekstra bir borç yükü demektir. İhtiyaç kredisi kullanan tüketiciler mali imkanlarının üzerinde bir borç altına girmiş demektir. Ve bu borç nedeniyle tasarruf eğilimlerinde bir düşüş meydana gelmektedir.

Kredi Kartlarına Göre Daha Yüksek Ödemeler

İhtiyaç kredileri çoğunlukla kredi kartı üzerinden alınan taksitli alışverişler ile kıyaslanabilmektedir. Uzun vadeli taksit imkanı sunan sektörler ve bankalarda taksitlendirme ana para üzerinden gerçekleşmektedir. Böylelikle bir faiz yükü oluşmadığı için yapılan geri ödemeler de ihtiyaç kredisine göre daha düşük rakamlarda seyretmektedir.

Bireysel Kredinin Sizin için Doğru Olup Olmadığına Nasıl Karar Verirsiniz? (H2)

Eğer farklı bazı giderleriniz için bir nakit ihtiyacınız varsa bu ihtiyacı karşılayabilmenin en güvenli ve en hızlı yolu her zaman bankaların sunmuş olduğu bireysel kredilerdir. Birbirinden farklı çeşitlerde pazarlanan bireysel krediler içerisinde sizler için en doğru kredi çeşidini bulmak çok önemlidir.

Bununla birlikte bir ürün veya hizmet satın almak istediğinizde mevcut bir birikiminiz bulunsa dahi bu birikimi kullanmadan satın alma işlemini bireysel kredi seçeneğiyle gerçekleştirmek isteyebilirsiniz. Bireysel kredi hesaplama araçları ile ödeme planlarınızı belirleyebilirsiniz. Ve eğer fiyat artışları ve enflasyon nedeniyle değer kazanacak bir satın alma gerçekleştiriyorsanız bu tür bir durumda bireysel kredi seçeneğini rahatlıkla kullanabilirsiniz.