Ek Hesap Nedir,Ek Hesap Borcu Ödenmezse Ne olur?

Yazan:

Bankaların kişilere sunmakta olduğu ek hesaplar, paraya acil olarak gereksinim duyan pek çok kişi için iyi bir kurtarıcı yol olmaktadır. Peki bu ek hesapların borçları ödenmediği zaman ne olmaktadır?İlk olarak ek hesabın ne olduğuna bir bakalım.

Ek Hesap

Ek hesap, vadesiz mevduat hesabına banka tarafınca tanımlanmakta olan ve kişinin mevcut parası tükendiği zaman kullanabileceği bir tür kredi ürünüdür. Diğer bir tabir ile, bankadan faizi ile ödemek şartıyla küçük bir tutarda borç para alınmasıdır.

Ek hesabın isimlendirilmesi ise her bankaya göre çeşitlilik göstermektedir. Bu isimlendirmeler; nakit avans, artı hesap, kredili mevduat hesabı, avans hesap şekillerde olmaktadır. Bu ek hesapadlandırmalarına halk arasında eksi bakiyeye düşme de denmektedir.

Paraya sıkıştığınız zaman ek hesap kullanarak, bankanın size vereceği limit kadar anında borç para alabilirsiniz. Ek hesap faizleri genelde günlük olarak işlemektedir fakat faiz oranı da gayet düşüktür. Bu nedenle acil paraya gereksinim duyduğunuz zamanek hesaptan anında para çekebilirsiniz. Faiz oranı da çok düşük olduğu için geri ödeme yaparken zorluk da çekmezsiniz.

Ek Hesabın Borcu  Ödenmediği Zaman Ne Olur?

Ek hesap, bankaların acil paraya ihtiyacı olanlara sunmakta olduğu düşük limitli bir kredi ürünüdür. Bundan dolayı ek hesabın geç ödenmesi ya da hiç ödenmemesi kişinin kredi notunda değişikliklere sebep olmaktadır. Kredi ve kredi kartlarında da olduğu gibi, ek hesabın borcunun ödenmesi geciktiği zaman bu, kredi notunu olumsuz etkilemektedir. Ek hesabın kullanılması ve mevcut borcun zamanında ödenmesi ise kredi notunu olumlu yönde etkileyerek yükselmesini sağlamaktadır.

Kredi mevduat hesabından alınan borcun ödenmemesi durumunda da yine kredi ve kredi kartındaki gibi bir muamele ile karşılaşılacaktır. Kişinin borcunu 90 gün boyunca ödememesi durumunda ise yasal takip başlatılmaktadır. Bundan dolayı kişinin, ek hesap olarak sunulan kredi limitini değerlendirirken, geri ödeyip ödeyememe durumunu da dikkate alması gerekir. Yine ek hesap kullanmak yerine, bankaların tüketicilerine sunmakta olduğu ihtiyaç kredisi ürünlerinden de faydalanılabilir. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir