İhtiyaç Kredisi Hakkında Sorulan Sorular ve Cevapları

Yazan:

İhtiyaç kredisi çekmeden önce dikkat edilmesi gereken en temel noktalar aşağı yukarı bellidir. Fakat halen daha insanların aklında belirli soru işaretleri olabiliyor. Bu durumda da ihtiyaç kredilerine dair merak edilenler ve sık sorulan sorular gündeme gelebiliyor.

  • Kredi Başvurusu Yapabilir Miyim?

Kredi başvurusu yapmak için 18 yaşını doldurmuş olmak yeterlidir. Bunun haricinde ise finansal durumunuza bağlı olarak kredi kullanımı mümkün olabilir. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile başvuru yapabilirsiniz.

  • Kredi Başvurum Neden Onaylanmıyor?

Kredi başvurusu onaylanmayan herkesin bu aşamada merak ettiği bazı noktalar var. İlk olarak Findeks kredi notu düşük olanların kesinlikle kredi çekemeyeceğini söylemeliyiz.

Risk raporu alarak bu bilgiyi teyit edebilmek için Findeks resmi sitesine göz atabilirsiniz. Finansal geçmişiniz yoksa veya olumsuz ise başvurunuz onaylanmayacaktır. En önemli bir diğer faktör ise gelirinizin olmamasıdır.

  • Kredi Notu Nedir? Neye Göre Yükselir?

Kredi notu bireyler için hazırlanan bir finansal durum çizelgesidir. Yaptığınız ödemeler, harcamalar, birikimler, gelir ve gider dengesi adına ciddi bir analize imkân verir.

KKB yani Kredi Kayıt Bürosu aracılığıyla bankalardan elde edilen veriler aracılığıyla işler. Düzenli ödeme ile kısa zamanda 1 ile 1.900 arasında değişken bir kredi notuna sahip olursunuz. 1.400 ve üzeri kredi notu olanların kredi çekebilme ihtimalleri çok daha yüksektir.

  • Çalışıyorum Ama Kredi Başvurum Onaylanmıyor?

Kredi başvurusu yapmak için sigortalı çalışan olmak neredeyse şart. Keza gelir belgesi/bordro talebi ile gelirinizin kanıtlanabilmesi gerekiyor. Bu durum çoğu zaman SGK dökümü ile yapılabiliyor. Ayrıca sigortalı çalışanlar için kredi başvurusu yapmak için belirli bir süre gerekebilir. Bazı bankalar için bu süreç 3 aydır çalışıyor olmayı gerektirir. Bazılarında ise bu süreç 6 ay olarak olması gereken noktadadır.

  • Masrafsız Kredi Nedir?

Normal şartlarda bankalar tarafından tahsis edilen kredi dosya masrafı, kredi tahsis ücreti ve benzer işlem kalemleri vardır. Bunlar masrafsız kredi çekmek istediğinizde karşınıza çıkmayan ödeme kalemleridir. Daha avantajlı olduğuna emin olabilirsiniz.

  • Kredi Başvurusunu Nereden Yapmalıyım?

Kredi başvurusu eskiden şube aracılığıyla yapılırdı. Şimdi ise telefonunuzdan SMS atarak, mobil aplikasyona giriş yaparak veya internet sayfasından başvurunuzu ileterek gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca kredi karşılaştırma sitelerinden kredi başvurusu yapılabiliyor. Güvenilirliği ve temkinli davranmayı elden bırakmadan size en uygun metot ile işlem yapabilirsiniz.

  • İhtiyaç Kredisi İle Nakit Avans Arasındaki Farklar

İhtiyaç kredisi ve nakit avans karşılaştırması ciddi anlamda büyük bir kitlenin dikkatini çekiyor. Burada temel faktör nakit avansın adınıza tanımlı bir hazır kredi ürünü olduğunu bilmekten geçiyor. Nakit avansı kullanırken kısa vadede kullanmaya ve günlük faiz ödediğiniz için uzun süre bekletmemeye özen göstermelisiniz. İhtiyaç kredisi ise tam tersine daha uzun vadelerde avantajlıdır.

  • Banka Kefil veya Teminat İster Mi?

Bankalar size olan güveniyle kredinizi onaylayabilir. Fakat meblağ arttıkça kefil veya teminat talebi doğabilir. Ev, arsa veya benzer bir teminatın dışında borcunuzu ödemediğiniz takdirde ödeyecek olan bir kişiyi kefil olarak tayin edebilirsiniz. Tabi ki burada kefilin imzasıyla beraber onayı gerekir. Açıkçası kefil bulmak şu sıralar neredeyse imkânsızdır.

  • En Avantajlı ve Uygun Krediler Hangi Bankada?

Bu durumun düzenli olarak değişebileceğinden emin olabilirsiniz. Kredi faiz oranları, masraflar ve diğer detaylar her zaman değişime uğrayacaktır. Kredi karşılaştırma siteleri ile bunu daha net görebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir