WhatsApp CEO`su Jan Koum istifa etti

Yazan:

WhatsApp CEO`su Jan Koum`un ABD medyasında Facebook`un karıştığı data skandalı ardından şirketle düştüğü anlaşmazlıklar hasebiyle istifa ettiği ifade edildi fakat Koum, “Teknoloji dışındaki zevklerime vakit ayırmak istiyorum” diye konuştu.

WhatsApp’ın kurucusu ve şirketin CEO’su Jan Koum, görevinden istifa etttiğini izah etti. Koum, Facebook’un sahibi bulunduğu ve günlük 1 milyardan çok kullanıcısı olan WhatsApp’ta mahremiyet hakkının en büyük savunucularından olmasıyla biliniyor.

Koum, Facebook üstünden paylaştığı mesajda, “Teknoloji dışında bana keyif veren şeylere zaman ayırabilmek yerine bir müddet çalışmaya ara vereceğim” diye konuştu.

ABD basınına yansıyan haberlere göre ise Koum ile WhatsApp’ı 2014’te 19 milyar dolara satın alan Facebook idaresi arasında anlaşmazlıklar olduğunu vurguluyor ve Koum’un bu anlaşmazlıklar hasebiyle istifa kararını aldığını açıkladı.

Washington Post gazetesinin verilerine göre, Koum Facebook’tan gelen şifreleme kriterlerinin gevşetilmesi ve Facebook – WhatsApp arasındaki şahsi data alışverişinin güçlendirilmesi taleplerine karşı çıkıyordu.

Koum paylaştığı Facebook mesajında “Ekibimiz her vaktinden daha kuvvetli ve görkemli işler başarmaya devam edecekler… WhatsApp’a dışarıdan da olsa desteğimi vermeye devam edeceğim” diye konuştu.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ise Koum’un kendine şifreleme ile ilgili öğrettiklerinden kaynaklı minnettar olduğunu ifade etti ve gücün merkezi sistemlerin fertlere geçmesine ilgi çekerek bu değerlerin WhatsApp’ta hep var olacağını açıkladı.

Haberturk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir