Özel Sağlık Sigortası ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Yazan:

İnsanların yaşamlarını sürdürebilmesi, ihtiyaçlarını gidermesi, sosyal faaliyetlerini yapabilmesi için sağlığının yerinde olması şarttır. Bu sebeple sağlık insanoğlunun yaşamındaki en değerli şeydir ve potansiyel risklere karşı kendinizi güvenceye alması gerekmektedir.

Kaza ya da hastalanma gibi bir durumda tedavi ve ilaç masrafları özel sağlık sigortasından karşılanır. Özel sağlık sigortasının bir maliyeti vardır ancak bütçesi büyük bir sağlık sorunuyla karşılaşılması durumunda ödenilen primlere göre çok daha azımsanacak derecede kalacaktır.

Neden Özel Sağlık Sigortası?

Özel sağlık sigortasının avantajları oldukça fazladır. Özel sağlık sigortası, sağlık sıkıntısı yaşayan bir bireyin daha rahat şartlarda, daha hijyenik koşullarda ve zaman sıkıntısı yaşamadan tedavi alabileceği bir hizmettir.

Özel sağlık sigortası poliçesine sahip müşteriler tedavi almak amacıyla istediği sağlık kurumunu veya doktoru seçebilmektedir. Bu sigortaya sahip müşteriler poliçedeki sınırlamalara uygun olarak tedavi alabilmektedir. Özel sağlık sigortası gün geçtikçe tüm dünyada yaygınlaşmaktadır.

Dünyada sağlık hizmeti vermeyen birçok ülke bulunuyor. Mesela örneğin Almanya’da, devlet işverene sağlık sigortası yapma zorunluluğu getiriyor. Ama devletten değil. Özel şirketlere yönlendiriyor. Birkaç sigorta sistemi önerisi sunuyor. İşverenin bunlardan birini yapma zorunluluğu bulunuyor.

Özel Sağlık Sigortası Maliyetleri

Özel sağlık sigortası hizmeti sunan firmalar müşterilerinin yaşı, cinsiyeti, sağlık geçmişi gibi kıstasları değerlendirerek ona göre bir fiyat teklifi sunmaktadır. Örneğin hastalık oluşma riski yüksek olan bir bireyin sigorta primi doğal olarak yüksek çıkmaktadır.

Özel sağlık sigortalarının maliyetlerini değiştiren en önemli sebeplerinden biri de tercih edilen poliçedir. Bu yüzden poliçe tipleri ayrıntılı incelenerek ona göre karar verilmelidir. Hatta maliyetlerden ziyade teminat tipi daha önemlidir. Ucuz maliyeti olan poliçe değilde ihtiyaçlara uygun olan poliçe satın alınmalıdır.

Farklı sağlık sigortası hizmeti veren şirketlerin paketleri incelenip kendimize uygun bir paket rahatlıkla seçebiliriz. Bu konuda mutlaka araştırma yapılması ve fiyat kıyaslaması yapmak uygun olacaktır.

Şunu da hatırlatmakta fayda var; Türkiye’de 18 yaşından büyük her bir birey özel sağlık sigortası yaptırabiliyor. 18 yaşın altındaki çocuklar ise anne-babalarının poliçesinden yararlanabiliyor.

Ayrıca bir işveren, kurumunda çalışan tüm personele grup sağlık sigortası yaptırarak maliyetleri daha da aşağı çekebilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir