Evde reçel yaparak nasıl para kazanılır?

Yazan:

Evde yemek işi yaparak para kazanmak son yıllarda daha da moda oldu. Bu sektörde son yıllarda özellikle organik reçellerin yapılıp satılmasına rağbet hayli yüksek.
nı içeren iş kolu bir hayli rağbet görmektedir.

Genelde evde zaman geçiren ev hanımları için aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla yapılan işler arasında evde yemek yaparak para kazanmak, diğer iş kollarına göre bir nebze daha öndedir.

Siz de yemek yapmak konusunda başarılıysanız evde yemek yaparak para kazanmak sizin için çocuk oyuncağı olacaktır. Evde yemek işi yaparak para kazanmak kategorisi düşünüldüğünde ise son yıllarda özellikle organik reçellerin yapılıp satılmasını içeren iş kolu bir hayli rağbet görmektedir. Bu alanda ciddi bir talep oluştuğundan biz de evde reçel yaparak nasıl para kazanılır sorusunun cevabını vereceğiz bu yazıda.

Evde reçel yaparak nasıl para kazanılır?

Bu işe girmeye karar verdiyseniz öncelikle birkaç çeşit reçel hazırlayın ve onları arkadaşlarınıza, ailenize, yakın çevrenize sunun. Reçellerinizi tattıktan sonra onlardan samimi cevaplar isteyin. Reçellerinizi geliştirmek, damak tadına daha uygun bir hale getirmek için önerileri olup olmadığını sorun.

Evde yaptığım reçelleri nasıl satarım?

Evde yaptığınız reçelleri satmak için birçok farklı yol vardır. Bunlar arasında öncelikle yakın çevrenizi bu işi yaptığınızdan haberdar ederek tanıdıklarınıza satmanız atılması gereken ilk adım olmalıdır. Böylece yakın çevrenizden alacağınız geri dönüşlere göre müşteri portföyünüzü nasıl geliştirebileceğinizi öğrenmiş olursunuz.

  • Reçellerinizin satışı için marketler, yöresel ürünler satan dükkanlar, şarküteri hizmeti veren dükkanlar gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Bunun için ilgili dükkan ya da kermese gidip numune ve iletişim için cep telefonu numaranızı bırakabilirsiniz. Ürününüz için bu işletmeler ya da kermesler cüzi bir komisyon alacaktır ancak satışınız artacaktır.
  • Tıpkı kermesler gibi yöresel ürünler satan semt pazarlarında da satış yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken ilgili pazar yerinden bir stand kiralamak.
  • Kahvaltı veren kafelere giderek ürünlerinizi onlara da satabilirsiniz. Bu alanda yoğun bir hareketlilik olduğundan bu size de sürekli iş olarak dönebilir.
  • Öncelikle yerel olmak üzere gazetelere, internet sitelerine, dergilere reklam verin. Reklam için küçük de olsa bir bütçe ayırmanız gerekiyor ancak geri dönüşleri sizi tatmin edecektir. Özellikle yerel gazetelere vereceğiniz reklamlardan iyi geri dönüşler alıyor olacaksınız.
  • Kendinize kartvizit ve broşür hazırlatın ve bunları dağıtın. Arkadaş toplantılarında, yemeklerde ya da etkinliklerde dağıttığınız kartvizitler size sipariş olarak dönecektir. Ayrıca bastırdığınız kartvizit ve broşürlerden bir bölümünü yakın çevrenize verin. Onlar da sizin reklamınızı yapsınlar.
  • Eğer bu işi resmi olarak yapmak istiyorsanız ikamet ettiğiniz yerdeki belediyelere başvurarak gereken koşulları öğrenebilirsiniz.
  • İlerleyen aşamalarda bu işten iyi bir gelir elde ediyor olursanız mutlaka kendi şirketinizi açın ve bu işi yasal/faturalı olarak yapmaya özen gösterin. Şirketinizi kurduktan sonra ise kendi internet sitenizi kurun. Instagram, Facebook gibi sosyal ağlarda profiller/sayfalar açarak kendi reklamınızı yapın.

Evde reçel yapma işi veren firmalara nasıl ulaşırım?

Yukarıda bahsettiğimiz yöntemler haricinde ilgili firmalara mail göndererek ya da telefon ederek bilgi edinebilir ve reçellerinizi satabilirsiniz. Ayrıca bu konunun altında bulunan yorum formundan kendinizi ve varsa ekibinizi tanıtan bir yorum göndererek firmaların size ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

En çok tercih edilen reçeller hangileri?

Piyasada tüketilme sıklığı en fazla olan reçeller aşağıdaki gibidir:

  • Vişne
  • Çilek
  • Ayva
  • Gül
  • Kayısı
  • Böğürtlen

Çok fazla tercih edilmese de yine de piyasada adı geçen ve kendilerine has tüketicileri olan reçeller ise size sürekli bir gelir getirebilir. Örnek vermek gerekirse kızılcık marmelatını çok seven biri sizden alıp memnun kaldığında sürekli olarak almaya devam edecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir