Eşimin Kredi Notu Beni Etkiler mi?

Yazan:

Bankalar artık eş durumuna göre kredilendirme işlemi gerçekleştiriyorlar. Örneğin eşlerden biri diğerinin onayı olmadan konut kredisi ya da araç kredisi çekemiyor. Aynı şekilde eş rızası olmadan birine kefil olunamıyor.

Eşimin Borcu Beni Etkiler Mi?

Bankalar artık eş durumuna göre kredilendirme işlemi gerçekleştiriyorlar. Örneğin eşlerden biri diğerinin onayı olmadan konut kredisi ya da araç kredisi çekemiyor. Aynı şekilde eş rızası olmadan birine kefil olunamıyor. Bu aile yapısını korumak için alınmış olan bir karar. Aynı şekilde eşlerden biri eğer bir bankaya borçlu ise diğer eş de kredi çekerken bu borçtan sorumlu tutuluyor. Aslında burada bankaların bakmış olduğu durum hane gelirinin kredi borçları nedeni ile zor sokulmaması. Bu nedenle binlerce kişi eşimin borcundan dolayı kredi çekemiyorum sorunsalı ile gündeme geliyor. Aslında her iki eşin de çalışıyor olması durumunda ve kredili ürünlerin yüklü olmaması durumuna bu koşul çok aranmayabiliyor. Ancak eşimin kredi borcundan dolayı sorumlu olur muyum sorusuna gönül rahatlığı ile evet şeklinde cevap verilebilir.

Eşimin Kredi Puanı Beni Etkiler Mi?

Kredi notu ya da kredi puanı, bireyin banka ve finans kuruluşları ile arasında geçen her türlü mali dengelere dayanarak çeşitli analizler neticesinde ortaya çıkarılan sayısal bir ifadedir.

Bu konuyla ilgili evli çiftlerden “eşimin kredi notu beni etkiler mi?” sorusu çok zoruluyor. Aslında kredi notu müşterinin borcuna ne kadar sadık olduğunu gösteren bir kavram. Dolayısıyla bankalar eşi kara listede olan kişilere kredi vermek istemeyebiliyor. Yani bu sorunun yanıtı da ne yazık ki evet oluyor. bu nedenle kara listede olan tarafın kredi notunu artırıcı aksiyonlar alması gerekiyor.

Özellikle nakit blokajlı kredi kartları ve kredile bu konuda oldukça büyük bir avantaj. Birkaç ay içerisinde kredi notunda büyük bir yükseliş söz konusu olacaktır.

Eşimin Kredi Borcu Beni Nasıl Etkiler?

Bir diğer soru da Eşimin kredi borcu beni nasıl etkiler? Olmaktadır. Eşlerden birinin bankaya olan ve ödenmeyen borcu diğerini de etkilemektedir. Hatta krediyi çeken eş ile birlikte diğer tarafın maaşına da haciz gelebilmektedir. B nedenle rahat davranılmamalı ve kredili ürün muhakkak yapılandırılmalıdır. Bankalar eşlerin üzerine kayıtlı olan taşınmazlara da icra durumu söz konusu olduğunda el koyabilmektedir. Eğer eşler boşanma arifesinde ise yine bu durumdan kaynaklı birbirlerinin borcundan etkileneceklerdir. Boşanma işlemlerine dayanarak avukatların bankalar ile görüşmesi işlemlerin askıya alınmasını sağlayabilir. Ancak diğer tüm durumlarda eşler birbirlerinden etkileneceklerdir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir