Alman basını bizden bahsediyor!

Yazan:

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilerle alakalı Alman medyası büyük atıflarda bulundu!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilerle alakalı Alman medyası büyük atıflarda bulundu!

2017 yılına ait son çeyrek raporları dün açıklandı bildiğiniz üzere. Türkiye ortalamanın gayet üstünde bir rapor açıklayınca (%7.4 büyüme) Spiegel Online haber sitesi “Türkiye büyümede Çin’i de geçti” başlığını attı. Haberin devamında ise, “Türkiye’de darbe teşebbüsü olmasını ve batı ülkeleriyle yaşanan siyasi gerginliğe rağmen Türk ekonomisi etkilenmedi ve büyümeye devam etti. Öyle ki Çin 6.9 büyürken Türkiye 7.4 büyüme ile ilk sıraya yükseldi. Almanya ise ancak 2.2 büyüyebildi” dedi.

n-tv Online haber sitesinde ise Türkiye’nin büyümesini “Türkiye güçlü bir şekilde büyüyor” başlığını attı. Haberin devamında son dört yıl olduğu gibi bu yılda büyümeye devam etti, büyümenin iç talepten kaynaklandığı yorumu yapılan haberlerde, 2018 yılında 5.5 büyümeden daha yüksel olması beklendiğine dikkat çekildi. TÜİK tarafından açıklanan büyüme rakamları ise, ekonomistlerimizin tahminlerini boşa çıkarmadı.

Frankfurter Allgemeine gazetesi ise Türkiye’nin Suriye’deki savaşa liderlik yapmasına, darbe girişiminde bulunulmasına rağmen yüzde 7’nin üzerinde bir büyüme göstermesi yaşanılanlardan etkilenmemesi beklenilen büyüme rakamlarından daha fazla çıkması neticesinde Almanya, Fransa, ABD hatta Çin’i bile geçtiğine dikkat çektiler.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir