Bankalardan Kredi Alamayanlar için Öneriler

Yazan:

Hayat şartları nedeniyle zaman zaman nakit ihtiyaçlarımız artmakta ve sıkışık dönemler geçirebilmekteyiz…

Bankalardan Kredi Alamayanlar için Öneriler

Hayat şartları nedeniyle zaman zaman nakit ihtiyaçlarımız artmakta ve sıkışık dönemler geçirebilmekteyiz. Bayram, yılbaşı gibi özel günlerde de olması gerekenden fazla nakit ihtiyacı doğabilmektedir. Bunların dışında gayrimenkul satın alarak veya başka şekillerde yatırım yapmak isteyebiliriz. Bu gibi durumlarda nakit ihtiyaçlarımızı karşılayabilmek için bazı kurum ve kuruluşlara başvurmak durumunda kalabilmekteyiz. Ama ne yazık ki bu başvurular ve sonuçları hakkında çoğumuzun yeterli bilgisi bulunmamakta ve istediğimiz sonuçların dışında farklı sonuçlarla karşılaşabilmekteyiz. Nakit ihtiyaçlarımızın giderilmesi için başvurduğumuz kurumlar bankalar olmaktadır. Bankalardan kredi alma konusunda çoğumuzun yeterli bilgisi maalesef bulunmadığından bu konu hakkında bilgi sahibi olmak en doğru seçenek olmaktadır.

Bankalardan kredi alabilmek için öncelikle şube başvurusu gerekmektedir. Şeçtiğiniz bankanın size en yakın şubesine uğramalı ve başvuru yapmalısınız. Bundan önce bankaların web sitelerinden bilgi edinmeniz de mümkündür pek tabi. Başvuru için şubeye gittiğinizde ilgili departmana yönlendirildikten sonra yine detaylı bilgi alınabilmektedir. Kişiye göre bir kredi seçeneği seçildikten sonra kişinin kararına ve tabi bankanın kararına göre karşılıklı güven ortamı sağlanırsa kredi alınabilmektedir. Tabi ki her banka her insana kredi vermemektedir. Peki kriterler nelerdir?

Gelir beyanı önemlidir. Başvuru esnasında bunu atlamamak gerekir. Maaş bordrosu veya maaş yazısı başvurusu sırasında eklenmelidir. Başvuru sahibinin talep ettiği kredi ile geliri tabi ki uyumlu olmak zorundadır. Bankalar bunun dışında bir riski üzerlerine almak istemezler.

Başvuru esnasında üzerinizde bir kredi borcu olmamalıdır. Yani başka bir kurumla kredi bağınız olmamalıdır. Bu da önemli bir kriterdir. Bazı bankalar bunu durumu da riskli görebilmektedirler.

Başvuru sahibinin kredi sicili de temiz olmak zorundadır. Daha önce bankalarla kurduğu kredi bağında herhangi bir pürüz olmamalıdır. Kredi ve kredi kartı borçları düzenli ödemeye tabi olmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir