Bireysel Emeklilik Sistemi BES Nedir?

Yazan:

Emekliliğinizi eğer bugünlerde düşünmüyorsanız, hayatınızın en büyük yanlışlarından bir tanesini yapıyorsunuz demektir.

Bireysel Emeklilik Sistemi Nedir?

Emekliliğinizi eğer bugünlerde düşünmüyorsanız, hayatınızın en büyük yanlışlarından bir tanesini yapıyorsunuz demektir. Çünkü emeklilik öyle bir şeydir ki, hem emekliyken maaş alırsınız hem ek gelir elde edebilirsiniz. Size bu içeriğimiz de Bireysel Emeklilik Sistemi Nedir onu anlatacağız.

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), aylık gelirlerinden ufak miktarları ayırıp birikim yaparak, emekli olduğunuzda kullanabildiğiniz bir sistemdir. Son zamanlarda çokca tercih edilmektedir sebebi ise devlet destekli olması. Eğer gelecekte elde etmek istediğiniz aylık geliri az çok planlıyorsanız mutlaka Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile tanışmalısınız.

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), katılanların düzenli birikim yaptıkları ve emeklilik döneminde bu birikimi gelir olarak kullanabildikleri bir sistemdir. BES’e 18 yaşını doldurmuş herkes katılabilir, emekliliği hak etmek için ise en az 10 yıl sistemde kalmanız ve 56 yaşı tamamlamanız gerekmektedir.

2013 yılından bu yana BES, Devlet Katkısı ile desteklenmektedir. Katılımcıların sisteme yatırdıkları düzenli toplu paralarının %25 oranındaki tutar, yıllık belirlenen limitler usulünce devlet tarafından katkı hesaplarına aktarılır. Yani 1 liranız 1.25 kuruş olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir