Borsada Maliyet Nasıl Sıfırlanır?

Yazan:

Borsada yapılan yatırımların kişiye büyük miktarlarda kazanç sağlayabilmesi için öncesinde detaylı bir şekilde araştırma yapılması gerekmektedir. Araştırmaların neticesinde bulunan doğru yatırım araçları da, çok yüksek miktarlarda olmaması kaydıyla tercih edilebilmektedir.

Borsada yapılan yatırımların kişiye büyük miktarlarda kazanç sağlayabilmesi için öncesinde detaylı bir şekilde araştırma yapılması gerekmektedir. Araştırmaların neticesinde bulunan doğru yatırım araçları da, çok yüksek miktarlarda olmaması kaydıyla tercih edilebilmektedir.

 
 Borsada Nasıl Yatırım Yapılır?
 
 Borsada yapılan yatırımların çok yüksek meblağlara ulaşmaması tavsiye edilmektedir. Bu miktar, tüm mal varlığına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Çoğu piyasada olduğu gibi, borsada yapılan yatırımlar da bir hayli risklidir. Bu nedenle tüm para, tek bir yatırım aracına aktarılmamalıdır. Riskleri ortadan kaldırmak için, yatırım araçlarının sayısını arttırarak eldeki parayı bölmek gerekmektedir. Aksi takdirde aşağı yönlü bir hareket gerçekleşmesi durumunda, eldeki tüm para eksi yönlü olarak hareket edecektir. Maddiyattan ziyade, yatırımcı psikolojik olarak da önemli ölçüde zarar görecektir. 
 
 Borsada yatırım yapabilmek için ilk olarak bir aracı kurum seçilmelidir. Bu aracı kurumlar, bankalar olabileceği gibi çeşitli özel kuruluşlar da olabilmektedir. Bu kurumlar arasından yapılacak seçimlerde de, komisyon oranlarına dikkat etmek gerekmektedir. Bazı aracı kurumlar %0.03 komisyon alırken, bazı aracı kurumlar %0.15 komisyon almaktadır. Bu kadar yüksek komisyonların alınması, yatırımcıların gün içerisinde al-sat işlemi yapmasını engellemekte, elde edilecek olan kazançları da önemli ölçüde azaltmaktadır.

 
 Borsada Maliyet Nasıl Sıfırlanır?

 
 Borsada maliyetin sıfırlanması, fazlasıyla iyi ve doğru bir yatırım şekli olarak görülmektedir. Örneğin daha önceden yatırım yapılmış bir hisse, uzun süredir yukarı yönlü hareket etmektedir. Ortalama 10.000 TL yatırılmış olan bir hisse senedi, 2 hafta içerisinde sürekli olarak yükselerek, yatırımcısına 2 katı kazandırmıştır. Bu aşamadan sonra kişi, ilk başta yatırmış olduğu 10.000 TL’sini bozdurarak, maliyetini sıfırlayabilir. İçeride 2 kat kazanç elde ettiği için, tekrardan 10.000 TL’si kalmaktadır. Bu kalan tutar da hissenin gidişatına göre eksi ya da artı yönlü olarak hareket edecektir. Yatırımcı da bu artış veya azalışlardan olumlu ya da olumsuz hiçbir şekilde etkilenmeyerek, kendisine maliyetsiz bir kazanç sağlayacaktır.
 
 Borsada Kazanç Nasıl Arttırılır?
 
 Borsada kazancın arttırılabilmesi için, yatırımın da büyük miktarda olması gerekmektedir. Borsa alt ve üst limiti olan , yüksek yatırım miktarlarıyla yatırımcısına önemli ölçüde kazanç sağlamaktadır. Doğru ve mantıklı hisse senetlerine yapılan 100.000 TL’lik yatırım, yatırımcısına gün içerisinde maksimum 10.000 TL kazandırabilecekken, 5.000 TL yatırım yapan kişi günlük olarak maksimum 500 TL kazanabilmektedir.
 
 Borsada kazancın arttırılabilmesi için öncelikle detaylı araştırma yapılması gerekmektedir. Araştırma yapılmadan girilen hisseler, çoğu zaman hüsranla sonuçlanmaktadır. Bunun için farklı kanallar vasıtasıyla tüyolar alınarak hareket edilmemelidir. Eğer yatırımcı borsa hakkında hiçbir şekilde bilgi sahibi değilse, birlikte çalıştığı aracı kurumdan detaylı bilgi edinebilmektedir. Bu sayede piyasa hakkında bilgisi az da olsa, yatırım danışmanları sayesinde içerisinde bulunduğu süreçte hangi hisselere yatırım yapılmasının daha mantıklı ve tutarlı olduğunu öğrenebilmektedir. Bu da kazanç oranlarını önemli oranda arttırmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir