DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen: “22 Eylem Planıyla Seçime Gireceğiz”

Yazan:

İzmir Ege Medya Platformu üyesi gazeteci- yazarlar ile buluşan DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

22 eylem planıyla seçim hattına gireceklerini kaydeden Ösen, il yönetim kurulumuzda ilk kez siyaset yapma oranı, yüzde seksen oranında. Bu rakamlar bize siyasete olan ilginin cinsiyet, yaş ve tecrübeyle ilgili olmadığını gösteriyor. Biz siyasete yeni yüzler kazandırıyoruz” diye konuştu.

OLUMLU TEPKİLER ALIYORUZ
İzmir Ege Medya Platformunun çeşitli siyasi partilerin temsilcileri ile bir araya geldiği buluşmalar kapsamında DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen ile bir araya geldi. Partisinin çeşitli konulara ilişkin politikalarını anlatan Seda Kaya Ösen, ”Üye sayımız her geçen gün artmaktadır. Ülkemizin içinde bulunduğu istikrarsızlık ve güvensizlik ortamında DEVA Partisi vatandaşlarımıza umut oldu. Yerel ve ulusal konjonktürde oldukça olumlu tepkiler alıyoruz ve bu ilgiyi karşılıksız bırakmıyoruz. Somut politika önerilerimizi ortaya koyduğumuz Eylem Planlarımızın 12.sini yayınladık. Toplamda 22 Eylem Planıyla seçim hattına gireceğiz. Böylece iktidara geldiğimizde elimizdeki eylem planlarımızla hemen işe koyulacağız. Bizi diğer partilerden farklılaştıran da geleceğe yönelik attığımız somut adımlar” dedi.
Ösen, eylem planlarının kamuoyuyla şimdiden paylaşıldığının altını çizerek “Her politik eylemimizin süresini, bütçesini planlayıp yayınladık. Biz, kriz ortamından çıkışın reçeteleri olarak tanımladığımız eylem planlarını tüm partilerin ve hükümetin kullanımına şimdiden sunuyoruz. Onlar yapmazsa, biz iktidara geldiğimizde yapacağız” şeklinde konuştu.

“KADINLARIN, GENÇLERİN VE ENGELLİLERİN
TEMSİLİYET ORANINI ARTTIRACAĞIZ”
İzmir’in tek kadın il başkanı olan Seda Kaya Ösen, partinin kota uygulamalarının önemine de vurgu yaptı. Kota uygulamalarıyla partide kadın ve genç temsiliyetinin arttığını dile getiren Ösen “Herkese politik arenanın kapılarını açıyoruz. Partimizde %35 cinsiyet, %20 genç, %1 engelli kotası bulunuyor. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde kota uygulamalarını; kadınların, gençlerin ve engelli vatandaşlarımızın temsil edilmesi, desteklenmesi bakımından önemli görüyoruz. Özellikle ülkemiz nüfusunun yarısı kadın fakat mecliste temsil oranı %17. Bu kadınların siyasete girme potansiyelinin olmadığı anlamına gelmiyor. Aksine siyasete katılacak yetkinlikte birçok kadın bulunuyor. İşte biz çeşitli sebeplerle siyasetten uzak duran kadınları da kota ve teşvik sistemleri ile partimize davet ediyoruz. Bununla birlikte il yönetim kurulumuzda ilk kez siyaset yapma oranı, yüzde seksen oranında. Bu rakamlar bize siyasete olan ilginin cinsiyet, yaş ve tecrübeyle ilgili olmadığını gösteriyor. Demek ki insanların teşvik edilmesi ve desteklenmesi gerekiyor. İşte bu doğru kararlarla Cumhuriyet tarihinin en hızlı teşkilatlanan partisi olduk zaten. Bu da Türkiye siyasetinde bir ilktir” dedi.

“ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİMİZİN
CİDDİ BARINMA SORUNU VAR”
Gençlik Çalışmalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ahmet Güngör, öğrencilerin barınma sorununa işaret ederek özellikle üniversitelerin çevresinde evlerin fahiş fiyatlarla kiralandığını belirtti. Bu durumun öğrencilere ve ailelerine yük olduğunu belirten Güngör, sorunun yönetimsel bir kriz olduğuna işaret etti ve “10 tane yüksek öğretim kurumuna ev sahipliği yapan İzmir gibi metropol bir ilde öğrencilerimizin barınma sorununun aşılamaması mevcut yönetiminin basiretsizliğinin bir işaretidir. Üniversitelerin açılmasıyla birlikte her yıl yaşanan sorun katlanarak büyüyor fakat yönetim hiçbir önlem almıyor” dedi.
Mevcut iktidarın kötü politikaları nedeniyle öğrencilerin omuzlarına taşınması mümkün olmayan bir yük bindirildiğini dile getiren Güngör “İzmir’de bulunan toplamda 10 yükseköğretim kurumunda, yaklaşık 175-180 bin öğrenci arkadaşımız eğitim görmektedir. Kiralık evlerin ve özel yurt fiyatlarının geçen yıla göre %100’ü aşan oranlarda zamlandığını; hatta bazı yerlerde bu oranların çok daha uçuk olduğunu görüyoruz ve biliyoruz. Bu rakamlar bir ailenin katlanabileceği ölçüde değildir. Nitekim barınma masraflarına karşılayamayan aileler ve öğrenciler maalesef çareyi okullarını dondurup evlerine geri dönmekte buluyor. Barınma sorununun yanında gıda, ulaşım, sosyal aktive gibi giderlerin de mevcut enflasyon nedeniyle katlanılamaz hale geldiğini ayrıca belirtmek istiyoruz. Kayıt dönemlerinde şehir dışından ilimize gelecek pek çok arkadaşımız bize ulaşıp konum ve fiyatlar hakkında yardımcı olmamızı talep ettiler. Elimizden geldiğince DEVA ailesi olarak arkadaşlarımıza destek olmaya çalıştık ve hala çalışıyoruz.” diye konuştu.

SIĞINMACI SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ!
DEVA Partisi Parti İçi Eğitim ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mesut İzzet Güven, kamuoyuyla paylaşılan son eylem planının sığınmacı sorununun çözümü ve düzensiz göçün önlenmesine yönelik politika önerilerini içerdiğini aktardı. Türkiye’de acilen çözülmesi gereken ciddi bir düzensiz göç ve sığınmacı sorunu olduğunu ve bu sorunun çözümü için şimdiye kadar hazırlanmış en kapsamlı çalışmayı yaptıklarını belirten Güven şöyle konuştu:
“Mevcut hükümetin göçmen politikalarının çok kötü yönetilmesi nedeniyle sığınmacıların ve düzensiz göçün Türkiye’ye maddi ve sosyal açıdan büyük zarar verdiğini ve Türkiye’nin bu şekilde bir misafirperverliğe daha fazla tahammülü olmadığını öngörmekteyiz. DEVA Partisi olarak her konuda olduğu gibi bu sorunla ilgili gerekli çalışmalar yapıldı ve kamuoyuyla paylaşıldı. Bu bağlamda düzensiz göç ve sığınmacı sorununun çözümüne yönelik eylem planımız sekiz başlık altında derlendi. Bu başlıklar sürecin etkin bir şekilde yönetilmesi için örgütsel ve kurumsal alt yapının hazırlanması; halka doğru bilgilerin aktarılması ile şeffaflığın sağlanması ve dezenformasyonun önlenmesi; sınır güvenliğinin sağlanması; ülke içindeki göçmenlerin kamu düzenine yönelik tehditlerinin kaldırılması; göçmenlerin kayıt dışı istihdam sorunları; istisnai vatandaşlıkların sona erdirilmesi; uluslararası işbirlikleriyle Türkiye üzerindeki göçmen yükününün paylaşılması, kaldırılması Suriyeli göçmenlerin iade sürecinin gerçekleştirilmesi olarak sıralanmıştır.”


İzmir Ege Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan ise seçim sath-ı Mahaline girdiğimiz şu süreçte siyasi partilerin temsilcileri ile bir araya gelerek gerek çalışmaları hakkında gerekse kent ve ülkemize yönelik çözüm ve önerilerini dinleme imkanı bulduklarını kaydederek, diğer siya partilerle de bu buluşmaları gerçekleştirerek, çözüm önerilerini dinlemek istediklerini açıkladı.
İzmir Ege Medya Platformu Deva Partisi İzmir buluşmasında İl Başkanı Seda Kaya, Ösen ile birlikte Kurumsal İletişimden sorumlu İl Başkan yardımcısı Dilem Kapkın, Parti içi eğitim ve İnsan haklarından sorumlu İl Başkan yardımcısı Mesut Güven, Gençlik çalışmalarından sorumlu İl Başkan Yardımcısı Av. Ahmet Güngör, İl Sekreteri Pınar Güngör Özinan, Konak İlçe Başkanı Ali Rıza Uygur’da hazır bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir