Ekonomimiz ferahlayacak, tek hesap sistemi geliyor!

Yazan:

Yeni reform paketi ile birlikte artık kamuda tek hesap sistemi aktif oluyor. Hazine rahatlayacak, faiz baskısı kırılacak.

Enflasyon ve faize tek hane operasyonu!

Yeni reform paketi ile birlikte artık kamuda tek hesap sistemi aktif oluyor. Hazine rahatlayacak, faiz baskısı kırılacak.

Ekonomi yönetimi, faiz ve enflasyonun çift haneli seviyelerden tek haneli seviyelere indirilmesi gerektiğini düşünerek ki daha doğrusu bu MYK’da Cumhurbaşkanının talimati ile oldu, işte bu talimattan sonra hemen düğmeye basıldı. Ankara’da harcamaların düzene sokulacağı ve gelirleri artıracak iki ayaklı yeni paket hazırlandığı belirtiliyor.

Paketin en önemli özelliklerinden bir tanesi ise, 23 Mart’ta TBMM’de kabul edilen ve 27 Mart’ta Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren reform paketinde yer alan kamu tek hesap sistemi oluşturulmasıdır. Torba yasanın en güzel reformu olarak nitelendiriliyor.

Hem iktidar hem muhalefet bu paketten memnun. İşsizlik sigortası fonu haricinde kamu idarelerinin mali kaynaklarının Merkez Bankası ve kamu bankalarında toplanması ardından harcamaların iyileştirilmesi ve tüm gelir-gider dengesinin bu hesaptan yapılması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir