Figopara Koronavirüs Sürecinde 230 Milyon TL’lik İşleme Aracılık Etti

Yazan:

Tedarik finansmanına aracılık eden fintech girişimi Figopara, Koronavirüs sürecinde şirketlerin nakit akışlarını bozmadan finansman ihtiyacını karşılamalarına yönelik verdiği hizmet ile Koronavirüs salgınının ilk üç aylık sürecinde (11 Mart-23 Haziran) 230 milyon TL’lik işleme aracılık etti.

Firmaların işletme sermayesini genişletmek ve tedarik finansmanına aracılık etmek amacıyla kurulan fintech girişimi Figopara, mayıs ayında aralarında Dünya Bankası ve Revo Capital’in de yer aldığı yatırımcılarından aldığı 1 milyon dolar yatırım ile yeni teknolojiler için çalışmalarına devam ediyor. Bugüne kadar KOBİ’lerin 800 milyon TL’lik işlem hacmine aracılık eden Figopara, Koronavirüs salgınının ilk üç aylık sürecinde (11 Mart – 23 Haziran) ise 230 milyon TL’lik işleme aracı oldu. Figopara’nın sunduğu hizmetler ile nakit akışlarını bozmadan, finansman ihtiyacını karşılamak isteyen şirketlerin 11 Mart – 23 Haziran tarihlerinde gerçekleştirdiği işlemlerle geçen senenin aynı döneminde yapılan fatura iskontolama işlemi 3 katı artış gösterdi.

 

HEDEF 1 MİLYAR TL’LİK İŞLEM HACMİ

 

Sundukları platform ile alıcı ve satıcı arasındaki ticaretin finansmanını kolay ve ulaşılabilir hale getirirken, tedarik zinciri döngüsünü de hızlandırdıklarını söyleyen Figopara Kurucu Ortağı Koray Bahar, bütün dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınının olumsuz etkileri sebebiyle şirketlerin nakit akışlarını bozmadan devam etmesinin öneminin daha da anlaşıldığının altını çizdi. Böylesi bir dönemde KOBİ’lerin finansmana daha çok ihtiyaç duyduklarını ifade eden Bahar, “Koronavirüs sürecinde hızla yükselen e- ticaretle birlikte alıcı ve satıcı firmalar ile İstanbul Sanayi Odası’nın (ISO) belirlediği ISO 100 şirketleri tedarikçi finansmanı konusunda Figopara’ya ilgi gösterdi. 11 Mart tarihinden bugüne 230 milyon TL’lik işleme aracılık ederek, aracılık ettiğimiz tutarı geçen yılın aynı dönemine göre 3 kat arttırdık. Hedefimiz 2020 yılı sonuna kadar 1 milyar TL’lik işleme aracılık ederek şu anda elde ettiğimiz büyümenin 3 katına ulaşmak. Figopara olarak hem tedarikçi şirketlerin hem de KOBİ’lerin ticaret finansmanına daha rahat ulaşmaları için gerekli AR-GE çalışmalarını yapmaya devam ediyoruz. Var olan 1.000 aktif kullanıcı sayımızı da yıl sonuna kadar 3.500 kullanıcıya çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

 

Figopara hakkında:

Figopara, firmaların ihtiyacı olan işletme sermayesini genişletmek amacıyla kurulmuş bir tedarikçi finansmanı platformudur. Figopara, Türkiye’nin öncü finansal teknoloji şirketlerinden Foriba tarafından firmaların ihtiyacı olan işletme sermayesini genişletmek için kurulmuştur. Foriba’nın kurucuları Ahmet Bilgen ve Koray Gültekin Bahar tarafından 2016 yılında kurulan Figopara’nın yatırımcıları arasında Revo Capital, Dünya Bankası ve Endeavor Catalyst bulunuyor. 1,5 yılda 1000’den fazla tedarikçi üyeye ulaşan Figopara, Türkiye’nin önde gelen altı bankası ile çalışmakta olup, temmuz sonuna kadar yeni katılacak bankalarla birlikte on banka ile çalışmayı hedefliyor.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir