Girişim Hareketi Anadolu’da 10 Şehir Hedefine Ulaştı!

Yazan:

Girişim Hareketi çalışmalarını 10.şehir olarak Osmaniye’de başlatarak dönem hedefine ulaştı.

Girişimciler ile yatırımcıları bir araya getirmek üzere başlattığını çalışmaları Girişim Hareketi bugün İstanbul ile birlikte Adana, Ankara, Antalya, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Lefkoşa, Nevşehir ve Osmaniye olmak üzere toplam 10 şehirde gerçekleştiriyor.

 

Osmaniye’nin de çalışmalara katılması ile birlikte Anadolu’da yaygınlaşma ve girişimcilik alanında farkındalık oluşturma hedeflerine ulaştıklarını belirten kurucu İsmail Haznedar, yeni yıl ile birlikte şehir sayısını artırmaya odaklı ilerlerken aynı zamanda sonuç odaklı projelere de yoğunlaşacaklarını aktardı.

 

Konu ile ilgili olarak Osmaniye’de çalışmaların liderliğini üstlenen Firdevs Sinem Ekiz görevi ile ilgili, “2015’ten itibaren Osmaniye şehrine eğitim ve danışmanlık adına birçok yeniliği getirdim; 2019 yılında da hem kendim için hem de Osmaniye halkı için yeni girişimlerde bulunma çabasıyla, Girişim Hareketi ile bir araya geldik. Girişim Hareketi’nin, Osmaniye için önemli bir gelecek sunacağına ve bir çok gence girişim fikirleri için olanak sağlayacağına, yatırımcılar için projelere ulaşma imkanı sunacağına inanıyorum.” açıklamasını yaptı.

 

Girişim Hareketi, deneyim sahibi kişiler ile girişimci adaylarını buluşturmayı hedefliyor. Program içerisinde Girişim Buluşması, Atölye çalışması, Seminer ve Sohbet toplantıları yapılıyor. Dönem içerisinde şehrin en iyi girişimleri seçiliyor ve potansiyel yatırımcılar ile buluşturuluyor. Girişimciler, destekçiler, eğitmenler, mentorler, yatırımcılar, kurumlar bir araya gelerek projeleri değerlendiriyor ve gelişimlerine katkı sağlıyor.

 

Firdevs Sinem Ekiz Hakkında

 

1987 Osmaniye doğumlu, 2012 Gazi Üniversitesi Felsefe Grubu Öğretmenliği mezunu. Okul yıllarında Ankara Doğan Holding’de Hürriyet Ankara Eki’nde gazetecilik stajı yaptı. Ayrıca, hem tiyatroyla hem de modern dans ve halk danslarıyla ilgilendi. Gazi BELTEK Kursu Diksiyon, Sunuculuk ve Spikerlik Sertifikası aldı. 2015 yılında Gazi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde Yüksek Lisansını Sosyal-Psikoloji dalında tamamladı. Tez konusu olarak, “Yeni Bir Eğitim Hizmeti Olarak Öğrenci Koçluğu”nu yazdı.ODTÜ Yabancı Dil Başarı Sertifikası eğitimi alıp, Westbourne Academy Bournemouth İngiltere İngilizce Dil Sertifikası aldı.

 

Girişim Hareketi Hakkında

 

Girişim Hareketi, yeni girişimleri başlatma yolunda girişimci adaylarını güçlendirmeye yönelik aksiyon odaklı destekçiler, yatırımcılar ve paydaşlardan oluşan bir ağdır. Girişimcilik alanında farkındalık oluşturmak ve girişim fikirlerinin şirketleşerek büyümesini kolaylaştıracak iş birliği ortamları geliştirmek üzere çalışmalar yürütüyor.2020’de, 20 ülkede 200 şehirde 20.000 üye ile çalışmalarını yürüten bölgenin en yaygın girişim ağı olmayı hedefliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir