Grup Sağlık Sigortası Nedir?

Yazan:

Sağlık sigortaları, hitap edilen kitleler bakımından iki farklı türde yapılıyor. Normal şartlarda kişiler herhangi bir sigorta Şirketinden özel sağlık sigortası yaptırdıklarında bu, bireysel sağlık sigortası oluyor. Fakat belli saygıda kişinin bir araya gelerek, herhangi bir sigorta şirketinden yaptıkları özel sigortasına, grup sağlık sigortası adı veriliyor.

Günümüz koşullarında özellikle kuruşlar, çalışan ve onların eş ve çocukları da dahil olacak şekilde grup sağlık sigortası yaptırmayı tercih ediyorlar. Büyük ya da küçük çok sayıda şirket, çalışanlarında grup sağlık sigortası yaptırırken, onların şirkete olan bağlılıklarını ve motivasyonlarını yükseltmeyi, öte yandan da iş konusundaki verimliliklerini artırmayı hedefliyorlar. Bu görsel, grup sağlık sigortalarının genel olarak işveren için avantajlı olduğunu düşündürüyor ama çalışanların da avantajlı oldukları gözle görülür bir gerçek.

Herhangi bir çalışanın ailesi ve kendisi için grup sağlık sigortası yapılması, kişilerin zamanında ve iyi şekillerde tedavi olabilecekleri anlamına geliyor. Bu durum da çalışan kişi açısından uzun vadeli ve maddi açıdan sıkıntılı bir dönemi zarar görmeden atlatabilmek demektir. İşveren açısından hızlı iyileşen bir çalışan daha az iş gücü kaybı, işte daha az aksama anlamına geliyor.

Grup sağlık sigortası primine, çalışan kişi katılmıyor. Bu da çalışan için ayrı bir avantajdır. Böylelikle moralleri yükselebilir ve işlerine daha rahat odaklanabilirler.

Birtakım sigorta şirketleri, emekli olmuş çalışanlar ya da kendi işinde çalışan ya da çalıştıkları yer tarafından sigortaları yapılmamış kişiler için bir olanak yaratıyor. Bu tür özel sağlık sigortası planlamaları, bireysel sağlık sigortası planlamalarına göre daha ekonomik bir hal alabiliyor.

Grup Sağlık Sigortası Yaptırmanın Avantajları Nelerdir?

Grup sağlık sigortasının hem çalışan, hem de işveren açısından önemli avantajları bulunuyor.

-Çalışanlar arasında, bu tarz bir kuruluş içerisinde çalışmanın memnuniyeti artıyor.

-Buna ek olarak çalışanlarda motivasyon artışı oluyor.

-Çalışanların kuruluşa bağlılıkları gözle görülür seviye de artış gösteriyor ve bununla birlikte çalışanların verimlilikleri artıyor.

-Hızlı ve kaliteli bir biçimde sunulan sağlık hizmetleri, gereksiz zaman kaybı yaşanmasını engelliyor.

-Sağlık açısında herhangi bir sorun yaşayan çalışanın, işe daha hızlı dönüş yapması sağlanıyor.

-Kuruluş adına, ödenen primlerin vergiden düşümesi mümkün oluyor.

-Grup sağlık sigortası primleri, her kişi için ayrı ayrı sigorta poliçesi maliyetine oranla daha hesaplı olabiliyor.

-Çok daha uygun olan limit ve teminatlarla, yatarak ya da ayakta tedavi hizmetleri alınabilmesi mümkün oluyor.

Grup Sağlık Sigortasının Özellikleri Nelerdir?

Grup sağlık sigortası adına sigorta şirketleri, hangi sektörde bulunulduğuna ya da ne tür faaliyet gösterildiğine bakmıyorlar. Acil olarak tanımlanan ve yaşamsal tehlike taşıyan kaza ya da hastalık durumları olduğunda, çalışanların güvence altında olmaları önem taşıyor. Fakat elbette talep edilen primlerin hesaplanmasında, çalışanların faaliyet gösteriyor oldukları alanlar risk değerlendirmesi açısından dikkate alınıyor.

Grup Sağlık Sigortasında Yatarak Tedavi Güvencesi Alınması

-Ameliyatın gerekli olduğu ya da olmadığı herhangi bir durumda, bir hastane ya da sağlık kuruluşunda yatarak yapılacak olan tedaviler,

-Yatarak tedavi görülmesi gereken süreç boyunca doktor muayeneleri, ameliyat, asistan doktor, anestezi ve ilaç giderleri,

-Hastalık ya da hastalığa bağlı gelişen komplikasyonların tedavilerinde kullanılan her türlü tıbbi malzeme giderleri,

-Hastane içerisinde yatak, oda ve beslenme giderleri,

-Tedavi açısından doktora bağlı olarak gerekli görülen ek masraflar,

-İhtiyaç duyulacak olursa yoğun bakım giderleri ve ambulans hizmetleri sigorta şirketi tarafından karşılanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir