İkinci El Taşıt Kredisi Nedir? Nasıl Alınır?

Yazan:

Bankalar tarafından ikinci el araçlara da, sıfır araçlara olduğu gibi kredilendirme yapılıyor. Sıfır araç kredisiyle birtakım farklılıklar oluyor. Kasko değerine göre aracın bedeli belirleniyor. Aracın kasko değeri üzerinden, en fazla %80’ine kadar kredilendirme yapabiliyorsunuz.

Bankaların kişilere sundukları taşıt kredileri, araba sahibi olmak isteyen birçok kişinin tercihi. Bu durum için özel birikimi olmamasına rağmen araba sahibi olmak isteyenler, bankaların sundukları araç kredileri ile aydan aya, bütçelerini zorlamayan taksitler ödeyerek otomobil sahibi olabiliyorlar.

İkinci El Taşıt Kredisinde Yaş Sınırı

Bankalar tarafından avantajlı faiz oranlarıyla sunulan araba kredileri ile ikinci el otomobil almak istediğinizde, belirli bir yaş aralığında olmanız bekleniyor. Bankadan bankaya değişiklik göstermekle birlikte, üst sınır olarak 8 yaşına kadar olan araçlarda kredilendirme yapılabiliyor. İkinci el taşıt kredisiyle otomobil almayı düşünüyorsanız, 8 yaşına kadar olan otomobillere bakmanız size fayda sağlayacaktır.

İkinci El Taşıt Kredisinde Kredi Kullandırım Oranı

Bankalar tarafından sunulan taşıt kredilerinde bir kullandırım oranı söz konusu. Alacağınız otomobilin satış bedelinin bir kısmını kredi olarak alabiliyorsunuz. Bu nedenle, kredi ile araba satın almak istiyorsanız, belirli bir miktarda peşinat olması gerekiyor. Hesaplamanın, arabanın kasko bedeli üzerinden yapılması ile birlikte, fatura değeri 100.000 TL ve altı olan arabalar için %70, 100.000 TL üzerinde olan araçlar için ise 100.000 TL’nin altında olan kısım için %70, 100.000 TL’nin üstü olan kısım için ise %50 oranında kredi kullanılabiliyor. Örneğin 150.000 TL’lik bir araç alınacak olunduğunda, 100.000 TL’lik kısım için %70 indirim ile 30.000 TL, geri kalan 50.000 TL’lik kısım için ise %50 oranında indirimle 25.000 TL kredi alınabiliyor.

İkinci El Taşıt Kredisi Alabilmek İçin Gereken Şartlar

-Krediyi alacak olan kişinin 18 yaşını doldurmuş olması,

-Krediyi alacak olan kişinin belgelendirilebilecek geliri olması,

-Alınacak olan kredi taksitinin, ev halkının ortalama aylık gelirinin yarısını geçmemesi,

-Ferdi kaza sigortası yaptırılması gerekiyor.

İkinci El Taşıt Kredisi İçin Gerekli Evraklar

-Pasaport, sürücü belgesi veya nüfus cüzdanının aslı ile birlikte fotokopisi,

-Bazı durumlar için geçerli olarak adres teyidi için istenilen belge,

-Gelir durumunu içeren belge,

-Maaşlı çalışanlar için maaş bordrosu ya da iş yerinden onaylanmış net maaş tutarını içeren belge,

-Serbest meslek çalışanları için vergi levhası,

-Firma ortaklığı olan kişisel için, Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan kuruluş ilanının vergi levhası ya da fotokopisi,

-Herhangi bir gayrimenkul geliri için beyanda bulunan kişiler için, tapunun aslı ve fotokopisi,

-Emekliler için hesap cüzdanı,

-Fatura veya noter satış sözleşmesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir