Konut satışlarında teşvik artırımı

Yazan:

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Yetgin, “Sektör olarak bazı taleplerimiz var. Üzerinde çalışılıyor ve çok yoğun çalışmalar olduğunu biliyoruz. İnşallah sektörün önü daha fazla açılacak” dedi.

Konut satışlarında, Türkiye genelinde yaşadığımız sorunlardan bahsetmiştik hatırlıyorsanız. Konut satışlarının daha da artması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Yetgin, “Sektör olarak bazı taleplerimiz var. Üzerinde çalışılıyor ve çok yoğun çalışmalar olduğunu biliyoruz. İnşallah sektörün önü daha fazla açılacak” dedi.

Kentsel dönüşümle beraber gayrimenkulde bir potansiyelin ve talebin olduğunu ifade eden Yetgin, “Önümüzdeki yıllarda 7,5 milyon konutun dönüşümüyle beraber ciddi bir talep olduğunu söyleyebiliriz. 15-20 yıl bu dönüşüm sürecini Türkiye’nin ivedi bir şekilde tamamlaması gerekiyor. Artık daha yaşanabilir, akıllı, sürdürülebilir şehirlerde yaşayabilelim” şeklinde açıklama yaptı.

Sanıyorum potansiyeli arttırma çabaları bunlar, basına malzeme vererek satış grafiğinin yükseltilmesini sağlamaktan öteye geçemez bu konuşmalar. Ancak şu bir gerçek Türkiye’de konut fiyatları olması gerektiğinden kat ve kat fazla olduğu sürece, insanlar konut alımını gönül rahatlığı ile yapamayacak. Herkes ister yeni ev olsun, yeni mobilyalar olsun ama buna ne krediler izin veriyor ne alınan ücretler ne de satılacak olan konutların fiyatı izin veriyor.

Yetgin’e göre son 4-5 yılda gayrimenkul sektöründeki satışların grafiğini göstererek, “218 yılında da geçen yıla yakın satış rakamlarının olacağını ümit ediyoruz. Satışların daha da artması lazım. Sektör olarak bazı taleplerimiz var. Üzerinde çalışılıyor ve çok yoğun çalışmalar olduğunu biliyoruz. İnşallah sektörün önü daha fazla açılacak” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir