Londra Metal Borsası işlemleri İnfo Yatırım’dan yapılabilir

Yazan:

İnfo Yatırım, hizmetlerini uluslararası ölçeğe taşıyarak Türkiye’deki bireysel ve kurumsal yatırımcılara dünyanın en eski borsalarından biri olan Londra Metal Borsası’nda işlem yapma imkanı sunuyor.

Kuruluşu 1877 yılına uzanan Londra Metal Borsası, endüstriyel metallere yönelik dünyada en büyük hacmin olduğu borsa olarak öne çıkıyor.

Türkiye’nin en büyük aracı kurumları arasında yer alan İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş., sermaye piyasalarında bireysel yatırımcıların seçeneklerini artıracak, kurumların ise fiyat risklerini minimize edebilecek yeni hizmetleri ile ürün gamını genişletmeyi sürdürüyor. Bu bağlamda, son olarak ürün ağına Londra Metal Borsası’nı ekleyen İnfo Yatırım, yatırımcılarına borsanın sunmuş olduğu endüstriyel metallere yönelik işlem yapma imkanı sağlıyor. Londra Metal Borsası’nda aktif olarak işlem gören endüstriyel metaller arasında bakır, çinko, alüminyum, nikel, kalay, kurşun ve demir cevheri yer alıyor.

1877’de kuruldu

Dünyanın en eski borsalarından biri olan Londra Metal Borsası, endüstriyel metal ticaretinin merkezi olarak tanımlanıyor, katılımcı sayısı ve yüksek likiditesi ile öne çıkıyor. 2020 yılında 15,7 trilyon dolarlık ve 4,1 milyar tonluk işlem hacmine imza atan borsa, küresel düzeyde özellikle metal sektörü şirketleri tarafından fiyat dalgalanmalarından korunma amacı ile tercih ediliyor.

Metal ticareti yapan Türk şirketleri için fırsat

Ülkemizde endüstriyel metal ticareti yapan birçok şirketin maruz kalabileceği fiyat riskleri, Londra Metal Borsası’nın sunmuş olduğu avantajlar ile minimize edilebiliyor. Örneğin alüminyum ihracatı yapan bir şirket, önümüzdeki dönemlerde alüminyum fiyatlarının düşmesi riskine karşı Londra Metal Borsası’nda vadeli alüminyum kontratı satarak olası fiyat riskini ortadan kaldırabiliyor. Diğer taraftan; alüminyum ithalatı yapan bir şirket ise, alüminyum fiyatlarının yükselmesine karşılık, vadeli alüminyum kontratı satın alarak bu riskini bertaraf edebiliyor.

Bireysel yatırımcılara alternatif yatırım aracı

İnfo Yatırım, bireysel yatırımcılara da Londra Metal Borsası’nda yükselen bir ivme ile işlem gören bakır, alüminyum ve nikel gibi endüstriyel metallerde işlem olanağı sağlıyor. Böylece bireysel yatırımcılar hisse senedi ve döviz gibi kalıplaşmış yatırım araçlarının dışına çıkarak, endüstriyel metallere yönelik alım satım işlemleri gerçekleştirebiliyor.

Hedefimiz Türk metal şirketleri

İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. CEO’su Ender Şahin, Londra Metal Borsası’nın özellikle Türk reel sektörü açısından önemli avantajlar içerdiğine dikkat çekti. Şahin, “Ülkemizde endüstriyel metal ticareti yapan veya metalleri hammadde amaçlı tedarik eden çok fazla şirket olmasına rağmen Londra Metal Borsası’nın bu yönde sağladığı fırsatların kurumlarımız tarafından yeterince bilinmediğini gözlemliyoruz. Şirketler, bu noktada ihtiyaçlarına göre uygun vadeli kontratlarda ve ürünlerde işlemlerini gerçekleştirerek, risklerini dağıtma ve minimize etme imkanı bulabiliyor. Bu durumun, şirketlerin önünü görebilmesi açısından çok önemli fırsatlar sunduğunu, özellikle endüstriyel metal ticaretine odaklanan firmaların fiyat dalgalanmalarından etkilenmemesi yolunda kritik düzeyde destek sağlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir