Memleket Partisi adayı Oğuz, “İzmirliler alternatifsiz değil”

Yazan:

Memleket Partisi İzmir Büyükşehir Başkan Adayı Cüneyt Oğuz, ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu. Oğuz, “İzmir’i adaletli ve ahlaklı bir şekilde yöneteceğiz. Amacım İzmir’e hizmet etmek” dedi

Memleket Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cüneyt Oğuz, “Tarihi değerleri, kültürü gelecek nesillere aktaracak, engelsiz ve erişilebilir bir belediye başkanlığı yapacağıma söz veriyorum.” dedi.

Konak’ta bir otelde basın toplantısı düzenleyen Oğuz, yerel seçimlerde partisinin Genel Başkanı Muharrem İnce’nin önerisi Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi’nin onayıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak onurlandırıldığını söyledi.

İzmir’in birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim şehirlerden biri olduğunu belirten Oğuz, 8 bin 500 yıllık kent tarihinde birçok medeniyetlerin bu topraklarda yaşadığını hepsinin farklı yönetim şekilleriyle bu topraklara hizmet ettiğini kaydetti.

Oğuz, sözlerine şöyle devam etti:

“Tarihi değerleri, kültürü gelecek nesillere aktaracak, engelsiz ve erişilebilir bir belediye başkanlığı yapacağıma söz veriyorum. İzmir’de birçok başarılı belediye başkanı kurultay hesaplaşmasıyla tasfiye edildi. İzmir’in göz bebeği Karşıyaka’nın 5 yıldan beri hiçbir şekilde proje üretemeyen, çöplerini toparlayamayan, sokakları sinekten geçilmeyen ve 2 bin 300 kişiyi istihdam edip bunların maaşını ödeyemeyen bir bütçeyi yönetme konusunda başarısız olmuş belediye başkanını ödüllendirerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak göstermişlerdir.”

Oğuz, yerel seçimde İzmirlilere üçüncü bir seçenek sunduğunu ifade etti.

100’ün üzerindeki projelerini önümüzdeki günlerde tanıtacaklarını aktaran Oğuz, “Demokrat ve denetlenebilir bir belediyecilik yapısı oluşturacağız. Yerelden kalkınmayı esas alacağız. Doğal afetlere karşı hazırlıklı, depreme karşı hazırlıklı bir belediyecilik hizmeti sunacağız. Yapay zekayı kullanan ve dijital belediyecilik yapacağız. Yapay zeka sayesinde büyükşehir belediyesinin genel müdürlerini veya daire başkanlarını veya bürokratlarını atamayacağız. Bunu yapmak için kendi organik zekamızı kullanacağız. Kültür, sanat ve tarih belediyeciliği yapacağız. Yerelden kalkınan, kalkınmayı esas alan bir belediyecilik yapacağız.” ifadelerini kullandı.

DİJİTAL BELEDİYECİLİK

Kent için yapacağı çalışmalara değinen Oğuz, “Denizlerimizi mavi, kentimizi yeşile büründürüp parklarla donatacağız. Doğal afetlere hazırlıklı olacağız. Bunun yanı sıra kent yoksulluğuyla mücadele edeceğiz. Bunun dışında körfez sorunumuz mevcut. Kendi kendini temizleyen bir sistem oluşturacağız. Erişilebilir eşit ve engelsiz bir İzmir yaratacağız. Yapay zeka yardımıyla ‘Dijital Belediyecilik’ yapacağız” dedi. İzmir’in kentsel dönüşüm ve trafik sorununa dikkat çeken Oğuz, “İzmir birinci derece deprem bölgesi. Depremleri engelleyemeyiz ama onunla yaşamayı öğrenebiliriz. Bununla ilgili çalışmalarımız olacak. Bir diğer sorunumuz da trafik. Zaman kaybı ve hareketsizlik niteliği ile karşılaşıyoruz. Alternatif yollar üretip şehrin merkezinde rahatlama oluşturacağız. Aziz Kocaoğlu döneminde yapılmaya başlanan Akıllı Trafik Sistemi’ni ivedilikle başlatacağız. Bu çalışmalar proje bazında yapıldı ama hayata geçirilmedi. Biz, İzmir’i bir dünya kenti haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

LİSANSLI DEPOCULUK ÜRETİCİLERE KATKIS SAĞLAYACAĞIZ

Rant ekonomisinin, betonlaşma ve binalara geçit vererek tarım arazilerini ele geçirdiğini söyleyen Oğuz, “Verimli tarım arazilerinin imara açılmasının önüne geçeceğiz. Üretim yapan çiftçimizi gübre, ilaç alanlarında destekleyeceğiz. Ziraatçilerin en çok karşılaştığı zorluklardan bir tanesi olan finansman desteğinin önüne geçmek için üretim ekonomisini destekleyeceğiz. ‘Lisanslı Depoculuk’ dediğimiz yöntemin bölgemizde uygulanmasının üreticilere katkı sağlayacağını düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

Toplantıda ilçe belediye başkan adaylarının tanıtılması ile son buldu. Adaylar sırasıyla: Buca Adayı Gülderen Özafacan Seğrek, Karabağlar Adayı Hatice Çevik Yallı, Konak Adayı Dilek Ete, Çiğli Adayı Ethem Uysal ve Bayraklı Adayı Şevket Salman olarak açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir