Metro Türkiye’den gıda bankalarına 7 ayda 51 ton gıda bağışı

Yazan:

Sürdürülebilirlik çalışmalarıyla dikkat çeken Metro Türkiye, teknoloji platformu Fazla Gıda A.Ş iş birliği ile satış özelliğini kaybeden fakat hala tüketilebilir gıda ürünlerini israf olmaktan kurtarıp, gıda bankaları vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Proje kapsamında, sadece 7 ayda 120.000’den fazla öğün yemeğe denk gelen 51 ton gıda topluma, ekonomiye ve çevreye kazandırıldı.

Türk gastronomisine ve sürdürülebilir geleceğe yatırımlarını sürdüren Metro Türkiye, bu anlayışın bir yansıması olarak teknoloji platformu Fazla Gıda A.Ş ile bir proje başlattı. Metro Türkiye bu projeyle satış özelliğini yitirmediği için hala satılabilir olan gıda ürünlerini israf olmaktan kurtarıp ekonomiye kazandırıyor. Halen 21 Metro mağazasında devam eden proje kapsamında Ocak-Temmuz 2018 tarihleri arasında 121.429 öğün yemeğe denk gelen 51 ton gıda, gıda bankaları aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

 

Metro Türkiye’nin Fazla Gıda ile birlikte gerçekleştirdiği projeyle ilgili bilgi veren Metro Türkiye Kalite Güvence Grup Müdürü Tülay Özel, konuyla ilgili “Reyondan çekme süresi gelmiş ancak satış özelliğini yitirmediği için hala satılabilir olan ürünler uygun sıcaklık ve koşullarda bağış kutularında muhafaza ediliyor. Dijital ortamda oluşturulan ilanlar Fazla Gıda’nın anlaşmalı olduğu gıda bankalarına ulaşıyor. Gıda bankalarının uygun koşullarda alabileceği ürünler aşevlerine ya da gıda banklarının satış noktalarına iletiliyor. Böylece ekonomik bir değer atık olmaktan kurtarılmış ve toplumsal bir faydaya dönüştürülüyor. Mevcut durumda sadece yakınında gıda bankası olan mağazalarda uygulanan projenin, gıda bankası olmayan şehirlerde de yaygınlaştırılması için belediyeler ile iş birliği yapılacak. Metro Türkiye bu sayede, talep fazlası ve tüketilebilir durumda olan ürünlerle ekonomik ve sosyal bir değer yaratıyor. Projenin uygulanma alanını genişletmenin yanı sıra, Metro’nun bir sonraki adım olarak hedefi bağışlanamayacak durumda olan gıdaları çöpe atmak yerine kompost alanlarına göndererek toprağın yapısını zenginleştiren gübre haline getirmek ve sıfır atık üreten bir sisteme öncülük etmek.” bilgisini verdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir