Muhasebe Programlarının En Kolayı Logo İşbaşı

Yazan:

Teknolojinin her alanda kendisini göstermesi ile günümüzde muhasebe sektöründe de çeşitli elektronik uygulamalar kullanılır. Bir işletme ya da firmanın olumlu büyüme gösterebilmesi için istatistiklerini sürekli olarak kayıt altında tutması gerekir. Bu kayıtlar geçmişe dönük analizlerde ya da ileriye dönük planlarda kullanılabilir. Uzun yıllar boyunca bu kayıt işlemleri için Excel ve fiziksel bir defter kullanılsa da günümüzde birçok özelliği bir arada bulunduran muhasebe programları çok daha pratik ve kullanışlıdır.

Muhasebe Programı Nedir?

Muhasebe programı en basit anlatımıyla işletme ya da firmanın hesaplarının kayıt altına alınmasını sağlayan bilgisayar yazılımıdır. Günümüzde kullanılan muhasebe yazılımlar işletme ve firmaların özel ihtiyaçlarına göre düzenlenebilir.

 

Muhasebe Programının Avantajları Nelerdir?

Muhasebe programı bir şirket ya da işletmenin yaptığı bütün finansal işlemleri kayıt altına alır. Bu kayıtlara muhasebe programına giriş yapılabilen her yerden ulaşılabilir. Muhasebe programının avantajlarından bazıları şunlardır:

 

  • Şirkete ait alış ve satış işlemleri bütün detaylarıyla kaydedilir.
  • Şirkete ait gelir ve gider parametreleri incelikleriye beraber kayıt altına alınır.
  • Şirketin belirli bir zaman aralığındaki finansal geçmişine kolaylıkla bakılabilir.
  • Muhasebe programının kayıt altına aldığı bütün bilgiler şirkete dair oluşturulacak olan bir raporda kullanılabilir. Bu bilgiler kesin olduğundan daha kapsamlı ve tutarlı raporlar oluşturulabilir.
  • Şirket kâr ve zarar oranlarını görebilir ve buna göre bir sonraki stratejisini hesaplayabilir.

 

Ön Muhasebe Programı

Ön muhasebe programı işletmelerin olumlu düzeyde büyüme kazanabilmesi için ihtiyaç duyduğu bütün verileri otomatik olarak kayıt altına alır. Bu bilgisayar yazılımı işletme ya da firma bünyesinde meydana gelen finansal hareketleri kaydeder. Ön muhasebe programlarının kayıt altına aldığı verilere şunlar örnek olarak verilebilir:

 

  • Kesilen ve tahsil edilen/edilecek olan faturalar.
  • Ödeme işlemleri.
  • İşletmenin ürünlerinin stok durumu ve stok takibi.
  • İşletmedeki genel nakit akışı ve detayları.

 

Günümüzde kullanılan ön muhasebe programları bu ve bunun gibi birçok önemli veriyi kayıt altında tutar. Bu kayıt tutma işlemine ‘ön muhasebe tutmak’ adı verilir. Ön muhasebe programları nakit, cari hesap, borçlar ve alacaklar gibi unsurları da kayıt altına alır. Ön muhasebe programlarına internet bağlantısı bulunan cihazlardan ulaşılabilir. Böylece ön muhasebe programı kullanan işletmeler bu gibi önemli bilgilere her yerden ulaşabilir. Ön muhasebe programı yaygın olarak orta ya da küçük ölçekli işletmeler tarafından kullanılır.

Cari Hesap Programı

 

Cari Hesap, işletme sahiplerinin birlikte iş yaptıkları müşteri ve tedarikçileri için kullandılan bir terimdir. Cari hesap programı ise bu cari hesapların takibinin yapılmasını sağlayan bilgisayar programlarıdır. İşletmeler cari hesap programı sayesinde borçlarını, alacaklarını ve daha birçok veriyi kolayca takip edebilir. İşletmenin gerçekleştirdiği satışlar karşılığında müşterisiyle olan ya da alışları karşılığında tedarikçisiyle olan borç alacak durumlarını cari hesap takip programlarıyla kolayca yönetebilirler.

 

Muhasebe Programlarının En Kolayı Logo İşbaşı

İşletmeniz açısından en kolay ve kullanışlı muhasebe programı Logo İşbaşı’nda. Müşterileriniz, tedarikçileriniz ve sizin aranızda en pratik köprüyü kuran ve tüm işlemlerinizi saniyeler içinde gerçekleştirmenize olanak sunan Logo İşbaşı ön muhasebe programı sayesinde verilerinizi aktarabilir, sahip olduğunu portföyü kategorilendirebilir, cari hesap programı ve takibi işlemlerinizi görüntüleyebilirsiniz. İhtiyaçlarınıza yönelik en uygun ön muhasebe programları için adres Logo İşbaşı! www.isbasi.com adresinden saniyeler içinde ücretsiz üye olarak 14 günlük deneme üyeliğinizi başlatabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir