Nakit avans mı, ihtiyaç kredisi mi?

Yazan:

Acil nakit ihtiyaçlarınıza karşı hangi çözümlere ulaşabiliyorsunuz? Ya da acil nakit ihtiyaçlarınızda hangi soruyu soruyorsunuz? “İhtiyaç kredisi mi? Nakit Avans mı?”

Acil nakit ihtiyaçlarınıza karşı hangi çözümlere ulaşabiliyorsunuz? Ya da acil nakit ihtiyaçlarınızda hangi soruyu soruyorsunuz? “İhtiyaç kredisi mi? Nakit Avans mı?

Bugün sizlere bu iki ürüne ait kıyaslamalarda bulunmak istiyorum, zira en zor sorulardan bir tanesidir kendileri.

Hiç şüphe yok ki, hepimiz zaman zaman nakit anlamında sıkıntılar yaşayabiliyoruz, nakit akışının devam edebilmesi için ise çoğu zaman bankalara başvuruyoruz. Evet günümüzde bankalardan finansal destek almak en doğrusu gibi görünüyor. Bunlar ihtiyaç kredisi ve nakit avans olmak üzere ikiye ayrılıyor. Bireylerin karar vermekte en çok zorlandığı iki ürünün detaylı kıyaslaması aşağıda.

İhtiyaç kredisi ya da nakit avans kullanmak dönem dönem birbirine göre hem avantaj hem de dezavantaj sağlayabiliyor. Bu karara en doğru ne kadar nakite ihtiyacınız olduğu analizini yaparak varabilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Mi? Nakit Avans Mı?

Yıl içerisinde ihtiyaç kredisinin faiz oranları finans kuruluşu tarafından özel bir kampanya yapıldıysa hemen zaman uygundur. Bu oranların düşük olması tabi ödeme yaparken kolaylık ve daha az para çıkmasına olanak sağlar. İhtiyaç kredisinin toplam tutarının geri ödemesi 48 aya kadar uzatılabiliyorken, nakit avans 12 aya kadar taksitlendirilebiliyor. İhtiyaç kredisinin diğer avantajı olarak tabi istediğiniz rakama kadar ihtiyaç kredisi çekebiliyor olmanız. Bankanın onaylayacağı kadar örneğin 30.000TL’lik ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz.

İhtiyaç kredisinin avantajlarını öncelikle sıraladık. Nakit avans kullanmanın en önemli avantajlarından biri dosya masrafı ve sigorta gibi bir kesinti yapılmamasıdır. Herhangi bir kesinti yapılmadan elde edilen nakit avansı mobil bankacılık, telefon bankacılığı ve ATM’lerden elde edebilirsiniz.

Bankanızın size özel sunmuş olduğu nakit avans limiti kadarıyla acil nakit ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. En önemli avantajı ise anında bu paraya ulaşabiliyor olmanız. Kredi notunuzun etkilenmediği süreçler içerisinde her zaman ve her yerde nakit avans kullanımı sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir