Roche’tan güçlü finansal performans

Yazan:

Roche, 2018 yılının ilk yarısında grup satışlarını %7 oranında artırarak, 28.1 milyar İsviçre Frangı seviyesine yükseltti

Dünyanın önde gelen biyoteknoloji şirketlerinden Roche, 2018 yılının ilk yarısına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Yılın ilk çeyreğinde gösterdiği başarıyı sürdürerek güçlü bir performans sergileyen şirketin grup satışları sabit kur cinsinden %7 artarak 28.1 milyar seviyesine ulaştı. İlaç Bölümü’nün satışları %7 oranındaki artışla 21.8 milyar İsviçre Frangı seviyesine çıkarken, Diagnostik Bölümü’nün satışları da %6 yükselişle 6.3 milyar İsviçre Frangı olarak gerçekleşti.

Şirketin ulaştığı başarılı sonuçlar hakkında konuşan Roche Grup CEO’su Severin Schwan, “Yılın ilk yarısında hem İlaç hem de Diagnostik bölümlerimizde güçlü sonuçlar elde ettik. Sunduğumuz yenilikçi tedavilere yönelik beklentilerin artışı, portföyümüzün geleceği açısından çok doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor. Büyümemizin, önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini öngörüyoruz. Yılın ilk yarısındaki performansımıza dayanarak, 2018 yılı satış tahminlerimizi orta tek haneli büyüme olarak yükselttik. Hisse başına kazançta ise sabit kur cinsinden %10-19 aralığında büyüme hedefliyoruz,” dedi.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir