Senetle Araba alınır mı?

Yazan:

Lüks olmaktan çıkmış ol an ve hayatımızın bir takım temel ihtiyaçlarından bir tanesi durumuna gelmiş olan araçlar, her bir bütçeye uygun şekilde piyasa da yer almaktadır.

İstenilen her bütçeye bakarak model ve de markalarda araçlar piyasa içerisinde yer almaktadır. Birikmiş halde bir miktar paranız ve de geliriniz yeterli bir durumdaysa peşin şekilde istediğiniz araca sahip olabiliyorsunuz. Nakit olarak paranız bulunmuyorsa bankaların sizlere sunduğu bireysel veyahut araç kredilerinden yararlanabilirsiniz. Fakat geçmiş dönemler içerisinde bankalarla arasında problem olan müşterilerin kredi çekebilmeleri de olanaksızdır. Araç kredileri içerisinde ipotek şeklinde aracı alsalar da kredi notunuzun düşük bir seviyede olması ve geçmiş dönemler içerisinde ödemelerinizde problem olması sebebiyle kredi başvurularınız olumsuz bir şekilde sonuçlanmış olabilir. Böyle bir sicile sahip durumdaki kişiler araç alabilmek amacıyla değişik alternatifler aramaya başlamaktadır.

Araç sahibi olmanın alternatiflerinden bir tanesi de taksitle araç alabilmektir. Taksitle araç satmakta bulunan şirketleri ve kişileri bulmak günümüz içerisinde fazlasıyla zordur. Hiç bir kimse taksitle aracını vermeyi de kabul etmemektedir. Lakin bir takım galericiler ve de internet üstünden satış gerçekleştiren bir takım kişiler senetle araçlarını satıyor. İlk önce bu şekilde satış gerçekleştiren kişi veyahut şirketleri bulmanız gerekmektedir. Senet ile ve taksit ile araç satışı gerçekleştirenler genel bir şekilde araca ipotek koymadan açık hesap adı verilen senet karşılığında satılmaktadır.

Almayı istediğiniz marka ve de modellerde bulunan araçları öncelikli bir şekilde seçebilirsiniz. Seçmiş bulunduğunuz aracı peşin alma fiyatını ve de taksitli bir fiyatını konuşup makul bir değerde anlaşma sağlayabilirsiniz. Senet ile araç almış olduğunuzdan aracın peşin fiyatının üstünde vade farkları da eklenmektedir. Vade farklarından çok etkilenmemek amacıyla olabildiğince daha düşük vadeler tercih etmenizde yarar var. Almak istediğiniz aracın bir miktar tutarını peşin ödedikten sonra geriye kalan bölümüne vade farkı da uygulanıp senetler durumunda ödeniyor. Bu işlemleri tamamladıktan sonra aracın devrini üstünüze alabilirsiniz. Senetle araç alımları konusunda alacak olduğunu aracın tüm sigorta ile kaskosunu yaptırmanız gereklidir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir