Teknoloji şirketleri hisseleri değer kaybediyor!

Yazan:

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, veri gizliliği skandalı ile alakalı ABD Kongresi’nde ifade vereceği ifade edildi.

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, veri gizliliği skandalı ile alakalı ABD Kongresi’nde ifade vereceği ifade edildi. CNN’in haberine göre, Zuckerberg, Facebook kullanıcılarının kişisel verilerini izinsiz ve usulsüz kullanmasına ilişkin, (yapılan araştırmalar sonucunda doğrulandı) gelen talepler üzerine ifade vermesi için çağırıldı.

CNN’e adını vermemek kaydıyla konuşan bir Facebook çalışanı, Zuckerberg’in senatörlerin sorularını cevaplamak için birkaç hafta içinde başkent Washington’daki Kongre’ye geleceğini belirtti.

Kongre’ye sadece Zuckerberg değil, Google ve Twitter’ın CEO’larıda çağırıldı. Bu arada sadece ABD Kongresi değil, İngiltere ve Avrupa parlamentoları da Zuckerberg’i konu ile alakalı çağırdı ancak, bu taleplere ne yanıt vereceği henüz bilinmiyor.

Bilinmezlik ve karmaşa ortamı sürerken, tüm teknoloji şirketlerinin hisseleri düşüyor. Özellikle Twitter ve Google’ın ortak kuruluşu olan Alphabet’in hisselerindeki düşüş dikkat çekti.

154.80 dolara kadar gerileyen Facebook hisseleri, günlük kaybı yüzde 3.2’ye ulaştı. Bu değerlere göre veri skandalından bu yana Facebook hisseleri toplam da, yüzde 16.3 geriledi.

Twitter’ın hisseleri ise, gün içerisinde yüzde 9 düşüş yaşayarak 29.05 dolara geriledi. Alphabet ise 1.7 kayıpla 1.035 dolardan işlem gördü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir