Troy Kart nedir, nasıl başvuru yapılır?

Yazan:

Bankalararası Kart Merkezi BKM tarafından geliştirilen ve ilk yerli ödeme yöntemi olan Troy tamamen resmileştirilmiştir ve kullanıcı tarafında sunulmuştur.

Bankalararası Kart Merkezi BKM tarafından geliştirilen ve ilk yerli ödeme yöntemi olan Troy tamamen resmileştirilmiştir ve kullanıcı tarafında sunulmuştur.

Peki Troy Kart tam olarak nedir?

Türkiye’nin yeni ödeme sistemi olan Troy, hali hazırda kullanmış olduğumuz kredi kartlarına ve banka kartlarında geçerli olan bir ödeme yöntemidir. Mastercard ya da Visa’dan farkı yerli olmasıdır. Troy kartlar gün geçtikçe hepimizin ceplerine girmeye başladı.

Tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirilerek ortaya çıkartılan Troy, kullanmakta olduğumuz kartların üzerine yerleştirilmeye başlandı bile. Eskiden MasterCard, Visa ya da Amex logosu görüyorduk şimdilerde ise Troy görmeye başladık.

Peki Troy Karta Nasıl Başvurulur?

Sizinde aşağıda bulunan bankalardan herhangi birinde kullandığınız kredi kartı ya da hesap kartınız varsa Troy’a geçiş yaptırabilirsiniz, veya yeni başvuru yapacağınız her türlü kart için banka sorumlusundan kartınızın Troy olmasını isteyebilirsiniz.

Yurt içinde güvenli bir şekilde Troy banka kartı ya da kredi kartınızı kullanabilirsiniz. Farklı firmalar üzerinden kullanım sağlasanız dahi kolaylıkla para aktarımı sağlayabilirsiniz. Alışverişlerinizde güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz.

Yurtdışında da Go-Güvenli ödeme sistemi aktive edilmemiştir. Yurtdışından alışveriş ya da para aktarımı sağlayamazsınız. Maalesef henüz bu imkanı bizlere sunamıyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir