Türk Yatırımcılar Afrika Yolunda

Yazan:

Afrika’ya yatırım yapmak isteyenler için yoğun mesai harcayan Africa Trade Center (Afrika Ticaret Merkezi ATC) Kurucusu ve CEO’su Süha Özkan, ATC Başkan Yardımcısı Kristina Özkan ve ATC İstanbul Şube Satış ve Pazarlama Müdürü Can bayram bakan ve üst düzey bürokratlardan oluşan Gambiya heyetini Korumar’a davet etti.

Er İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Eroğlu ve Ege Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy’un ardından Korumar Otel ve Gayda İnşaat’ta Afrika’da yatırım yapmak için kolları sıvadı. Süha Özkan ve eşinin davetiyle haftasonunu Efes’in antik ören yerlerinde geçiren Gambiyalı heyet gezinin ardından Korumar’da düzenlenen yemekli toplantıya katıldı. ATC Kurucusu Süha Özkan, Kristina Özkan, Can Bayram’ın hazır bulunduğu toplantıya Er İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Eroğlu, Ege Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy, Gayda İnşaat Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Kerem Özcan ve Korumar Yöneticileri katıldı. 
 

Merak ettikleri konular hakkında bilgi alan yatırımcılar, Afrika’nın her ülkesinde iş yapabileceklerini belirttiler. Eylül ayı sonunda Afrika’da görüşmelere katıylacak olan Türk yatırımcılar görüşmelerin olumlu  olması halinde Batı Afrika başta olmak üzere pek çok yatırıma imza atacaklar. İnşaat firmaları çevre düzenlemeleri ve kent mobilyalarının yanısıra konut yatırımları yapmayı planlarken balıkçılar ise denizlerimizdeki av baskısının azalmasını ve kapasitenin artmasını hedefliyor. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir