Türkiye’nin otomobili belli oldu!

Yazan:

Otomotiv Gazetecileri Derneği’nin düzenlemekte olduğu “Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasında geçtiğimiz yıl ödül, 5000 puan ile Renault Clio almıştı.

İlk aşamada 17 adet aday otomobilin daha sonradan finalde 7 adede indirilmesi usülüyle ilerleyen ödülün “Tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı” gibi birçok kriteri de söz konusu.

Bu prestijli ödülün bu yılki finalistleri Dacia Sandero Stepway, Fiat Egea Cross, Hyundai i20, Peugeot 208, Renault Captur, Skoda Octavia ve Toyota Yaris şeklinde oldu. Jüri üyelerinden en çok oyu alarak 2021 yılı için “Türkiye’de Yılın Otomobili” seçilen araç, Fiat Egea Cross oldu.

İŞTE TÜRKİYE’DE YILIN OTOMOBİLİ

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da dijital mecralarda online olarak izlenebilen yarışmanın finalinde Fiat Egea Cross, OGD üyesi 76 otomotiv gazetecisinden toplamda 3290 puan aldı.

YILIN TASARIMI ÖDÜLÜ DE VERİLDİ

Yarışmada “Yılın Otomobili” dışında, “Yılın Tasarımı” ödülü de verildi. OGD üyeleri, bu yıl aday olan 27 otomobil arasından tasarımını beğendikleri üç finalist belirledi. Üç finalist arasından en fazla oyu alan Land Rover Defender, “Yılın Tasarımı” ödülünü kazandı.

Yılın Otomobili Yarışması’nda finale kalan otomobillerin aldığı puanlar ise şöyle:

Fiat Egea Cross – 3290 puan

Skoda Octavia – 3240 puan

Peugeot 208 – 2980 puan

Hyundai i20 – 2760 puan

Toyota Yaris – 2640 puan

Dacia Sandero – 2150 puan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir