Yarıyıl Performansı, Tekfen Holding’e Hedef Büyüttürdü

Yazan:

Uluslararası müteahhitlik, tarımsal sanayi, limancılık ve gayrimenkul geliştirme alanlarında 63 yıldır faaliyetlerini sürdüren Tekfen Holding; yılın ilk yarısında gösterdiği mali performans neticesinde yılsonu hedefini yukarı yönde revize etti.

Tekfen Grubu, 2017’de elde ettiği yüksek ciro ve rekor kâr sonrasında, 2018 yılı ilk yarısını da oldukça başarılı finansal sonuçlarla tamamladı. Konsolide bazda 5.103 milyon TL ciro, 593 milyon TL faiz, vergi, amortisman öncesi kâr (FAVÖK) ve 520 milyon TL net kâr yaratan Tekfen Grubu’nın, aktif büyüklüğü 10.610 milyon TL’ye, özkaynak büyüklüğü ise 3.434 milyon TL’ye ulaştı.

 

2018 yılı ilk yarısı mali sonuçlarını değerlendiren Tekfen Grup Şirketler Başkanı Osman Birgili, “Geçtiğimiz yıllarda gösterdiğimiz kararlı duruşu, 2018 yılı ilk döneminde de sürdürdük ve yılsonu hedeflerimizi yukarı yönde revize ettik. Görünen o ki büyük bir aksilik olmazsa tüm hedeflerimizi gerçekleştirip, ciroda %10, net kârda ise %21’e yakın hedeflerimizin üstüne çıkabiliriz.” dedi. Aynı zamanda Holding hisselerinin 2017 yılında BİST 100’u ortalama değer artışının yaklaşık dört katı olduğunu hatırlatan Birgili, Tekfen’de başlatılan ve başarıyla devam eden dönüşüm hedefinin yatırımcılar nezdinde de karşılık bulmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

 

Tekfen Taahhüt Grubu

Yurtdışında gerçekleştirdiği projelerle Tekfen markasının en önemli temsilcisi olan Taahhüt Grubu, yüzde 70.5’lik payı ile iş hacminin önemli bölümünü oluşturuyor. Taahhüt Grubu’nun 2018 yılı ilk 6 aylık cirosu 3.598 milyon TL, net kârı ise 279 milyon TL olarak gerçekleşti. Portföyünün yüzde 84’ünü yurtdışı projelerin teşkil ettiği Taahhüt Grubu, yaklaşık 17 bin çalışanıyla Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Suudi Arabistan ve Katar’da projeler gerçekleştiriyor. “Gidilebilen her nokta pazarımızdır” anlayışıyla hareket eden Taahhüt Grubu, son olarak Saudi Aramco ile geçtiğimiz hafta 590 milyon dolar tutarında Haradh Sahası Gaz Artışı Programı – Uydu Gaz Kompresör İstasyonları Boru Hatları inşaat işleri için sözleşme imzaladı.

 

Tekfen Tarımsal Sanayi Grubu

Geçtiğimiz dönemde yurtiçinde yaşanan nitratlı gübre yasağı sonrasında ihracat potansiyelini devreye sokan ve bu anlamda oldukça başarılı olan Tekfen Tarımsal Sanayi Grubu, yılın ilk 6 aylık döneminde, hammadde fiyatlarındaki dalgalanmaya ve gübre dağıtım sistemindeki yapısal bazı değişikliklere rağmen başarılı bir dönem geçirdi. İş hacmi, ürün/hizmet yelpazesi ve pazar payı itibariyle Türkiye’nin kendi alanındaki en büyük özel kuruluşu olan Tekfen Tarımsal Sanayi Grubu’nun; satış gelirleri 1. 445 milyon TL olurken; net kârı ise 145 milyon TL olarak gerçekleşti.

Tarımsal Sanayii Grubunun amiral gemisi olan Toros Tarım’ın yanı sıra, 2017 yılında yeni kurulan Tekfen Tarım, Grubun 40 yıla yakın bir süredir bitki besini, tohum, fide ve fidan gibi temel girdilerde elde ettiği bilgi birikimini doğrudan tarımsal üretim alanında değerlendirmeyi hedefliyor. Şirket, geçtiğimiz Ocak ayında, Türkiye’nin önde gelen yaş meyve üreticisi Alanar Meyve ve kardeş şirketi Alara Fidan’ı bünyesine katmıştı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir