Yatırım Nedir,Nasıl Yatırım Yapılır?

Yazan:

Yatırım, kazanç elde etmek için ”emek, sermaye, doğal kaynaklar, girişimci” kaynaklarını birleştirerek kazanç elde etmek için belirli bir zamanı bekleyerek kar etme sürecidir.

Yatırım Süreçleri Nelerdir?

İlk önce sermayenin boyutuna göre bir iş düşünülür. Sermayenin durumuna göre sektör belirlenir. Sektör belirlemede sermayenin tutarı, uzmanlık alanı gibi ölçütler göz önünde tutularak yapılır. Sektör belirlendikten sonra yatırım için ortam hazırlanmış oluyor.

Nasıl Yatırım Yapmalıyım?

Yukarıda sayılanlar işin teknik boyutu, bunlara göre yatırım yapmak girişimciyi sekteye uğratabilir. Bu iş için illa okulunu bitirmek gerekmiyor. Çünkü bunları bilmeyen bir köylü de yatırım yapabiliyor ve ülke zenginler arasında boy gösterebiliyor. Örneğin bakkal çırağı olarak başlayan Vehbi Koç Türkiye’nin hatta dünyanın sayılı zenginleri arasına katılabiliyor. Bir fikri olan başaracağım niyetiyle bu işe başlayan bir kişi eninde sonunda zorlukları aşa aşa bu süreci öğrenebiliyor. Burada bilinmesi gereken en önemli nokta hiçbir zaman pes etmemekten geçiyor.

Herkes Yatırım Yapabilir mi?

Herkes yatırım yapabilir. Ancak memur zihniyetinde olan insanlar yatırımdan korkuyor ve risk almaktan çekiniyorlar. Ticarette en önemli ölçüt risk alma (cesaret) ve tedbirdir. Memur hayat tarzıyla yaşayanlar da tedbir son derece fazla oluyor, ancak cesaretleri az oluyor. Aslında o memurluktan başlayıp da cesareti de öğrenenler bu işte başarılı oluyor.

Benim Çok Az Birikmiş Param Var Yatırım Yapabilir Miyim?

Az sermayesi olan girişimciler de yatırım yapabiliyor. Sermayesine göre yatırım alanlarını araştırmalılar. Bununla ilgili onlarca yatırım alanları bulabilirler.

Yatırım Yapacak Kişilerde Bulunması Gereken Özellikler Nelerdir?

Birincisi

Cesaret, cesareti olmayan bir kişi bu işe kalkışmamalı. Çünkü en ufak bir işlerin kötü gitmesi girişimciyi bezdiriyor, korku içince bırakıyor ve iflas etmesine sebep oluyor.

İkincisi

Basiret, önünü görebilme, fırsatları yerinde ve zamanında okuyabilme sanatıdır. Bu özellik te olmayan bir kişi bu işe kalkışmamalı.

Üçüncüsü

Cesaret, her ne kadar cesaret önemli ise de deli cesaretine hayır denilmeli.

Dördüncüsü

Yapılacak işte istek, o işte başarılı olmanın önemli ölçüt olduğu söyleniliyor.

Aslında bunları biraz daha çoğaltmak mümkün ancak bu dört özelliği barındıran insanlarda diğer girişimci özelliğimde bulunabiliyor. O yüzden bu dört özelliği kendinde toplayan bir girişimci çok rahat yatırım yapabilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir