THY, bu yıl 5 bin kişiyi istihdam etmeyi hedefliyor. Türk Hava Yolları (THY) İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, 2024’te yaklaşık 5 bin kişiyi işe almayı hedeflediklerini duyurdu. Bu gelişmenin ardından personel alımının başlayacağı tarih ve kadro dağılımı merak konusu oldu. Peki, THY personel alımı başvurusu ne zaman başlayacak?

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası’nda yaptığı konuşmada, reel sektör firmalarının krediye erişimde zorluk yaşadığını belirterek, KOBİ’lere destek verilmesi ve uygun finansman imkanlarının sağlanması gerektiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu ayrıca vergi sistemini yeniden tasarlamak, işgücü piyasasını düzenlemek, yatırım izin süreçlerini kolaylaştırmak ve yeni bir sanayi havzası planlamak gibi konuları da dile getirdi.

Türk Telekom, Ericsson ile 6G projeleri için İyi Niyet Sözleşmesi imzaladı. İmza töreni, İspanya’nın Barselona kentinde yapılan Mobil Dünya Kongresi’nde gerçekleştirildi. Türk Telekom ve Ericsson, 6G konusunda işbirliği yaparak geleceğin kablosuz iletişim teknolojisinin gelişiminde öncü rol üstlenmeyi hedefliyor. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, bu işbirliğiyle ülkemizin dijital dönüşümüne ivme kazandırmayı ve küresel alanda 6G’nin geliştirilmesi ve uygulanmasına liderlik etmeyi hedeflediklerini belirtti.