Hayvan Kredisi Veren Bankalar 2018

Yazan:

Artık pek çok insan büyük şehirlerden uzaklaşıp kırsala yerleşmek ve hayvancılık ile uğraşmak istiyor. Aslında ülke ekonomisine bu durumun katkısı da yadsınamayacak büyüklükte. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2018 yılında yürürlüğe soktuğu hayvancılık kredileri bu kişiler için müjde oldu.

Bakanlık hayvancılık ile uğraşmak isteyenlere düve, koyun, kuzu, inek, arılı kovan, manda, büyük ve küçükbaş hayvan alımları için büyük destek veriyor. Bunun yanında merinos koyun ve montofon danaları için de destekler devam ediyor.2018 hayvan kredisi veren bankalar, bakanlık ile yaptıkları çalışmalar sonucunda pek çok kolaylık sunuyor.

30 Bin TL’ye Kadar Hibe

Ülkenin tarım ve hayvancılık konusundaki hassasiyeti tekrar gündeme geldi. Kırsala yerleşimlerin de çok olması ile başlatılan bu hibe kampanyası binlerce insanın yüzünü güldürdü. Banaklığın bankalar ile yaptığı anlaşmaya bağlı 30 bin TL’ye kadar verilen hayvan kredileri büyük oranda destek sağlayacak.2018 hayvan kredisi veren bankalar arasında ilk olarak ziraat bankası ‘faizsiz hayvancılık kredileri’ ürünü ile geliyor. Bunun yanında ipek böcekçiliği, kaz, tavuk, ördek, hindi gibi yetiştiriciliklere de devlet desteği anlaşmalı bankalar aracılığı ile devam ediyor. Verilecek olan desteklerin bazıları şöyle;

  • Anaç manda 250 TL
  • Malak 150 TL
  • 4 aydan büyük buzağı 350 TL
  • Arılı kovan 10 adet
  • Ana arı 15 adet

Kredi Veren Bankalar

2017 yılı istatistiklerine göre kırsala dönüş yapan 25 – 30 yaş arası yaklaşık 15 bin genç çiftçi bulunuyor. Bu kişiler arıcılık, seracılık, büyük ve küçükbaş alanlarında 30 bin TL hibe kredisi aldı. İşte 2018 hayvan kredisi veren bankalar arasında Halkbank, TEB, Akbank, QNB Finansbank, Ziraat Bankası, İş Bankası, Odeabank, HSBC, Denizbank ve Vakıfbank yer alıyor. Ayrıca iş bankası traktör kredilerini de finanse ediyor. TEB’in de çiftçilere özel petrol ve yem alışverişlerinde indirim yapan kartları söz konusu. Bunun yanında Denizbank, hayvancılık kredilerine büyük destek sağlaması ile biliniyor. Ayrıca ağıl ve hayvancılık anlamında işlerini büyütenler için 120 bin TL gibi bir hibe kredisinin yarısı geri ödemesiz olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir