7 Adımda Kredi Kartı Borcundan Kurtulma Yolları

Yazan:

Borçları biriken kredi kartlarınızla ilgili sonradan zor duruma düşmemek için 7 adımda kredi kartı borcundan kurtulmanın yolları…

Alışveriş yaparken kredi kartının varlığına güvenip doyasıya alışveriş yaptınız. Ay sonu geldiğinde her bir kredi kartında yüklü miktarda borçlar olduğu ile yüzleşeceksiniz. Geliriniz ile kredi kartı borcunuzun sadece belirli bir kısmını ödeyebildiniz. Önümüzdeki aylarda ödeyemediğiniz miktarlar faizi ile birlikte tekrar karşınıza çıkacak. İşte bu durumda vakit kaybetmeden derhal bir önlem almalı ve kredi kartı borcunu ödemenin yolları neler bunları araştırmalısınız.

İşte 7 adımda kredi kartı borcundan kurtulmanız için ipuçları… 

1.Borçlarınız İle Yüzleşin

Kredi kartı borcundan kurtulmak istiyorsanız, öncelikle bütün kart borçlarınızı ve ekstrelerinizi toplayın ve borcunuzun tamamının ne kadar olduğunu gözden geçirin.

2.Harcamalarınızdan Kesinti Yapın

Var olan borcunuzu ödemeniz için yapabileceğiniz en iyi uygulama, harcamalarınızdan kesinti yapmaktır. Bunun için daha önceden hazırladığınız bütçenizi gözden geçirin. Hangi harcamalardan ne kadar kısabilirsiniz. Bu ay nelerden vazgeçerek tasarruf edebilirsiniz bunları belirleyin.

3.Borcunuzu Ödemek İçin Belirli Bir Hedef Koyun

Ay sonunda kredi kartına ne kadar yatırmak istediğinizi belirleyerek kendinize bir hedef koyun. Bu sayede hem harcamalarınızı kısabilir hem de ay sonunda asgari ücretten daha fazlasını ödemiş olursunuz. Böyle olunca da kalan borç için yüklenecek olan faiz miktarı da azalacaktır. Ayrıca borcunuzu daha kısa sürede ödeyebilirsiniz.

4.Kart Kullanımını Bırakın

Borçlarınız bitene kadar kredi kartı kullanımını bırakın. Kendinize engel olamıyorsunuz ve kredi kartını kullanmaya devam ediyorsanız kartı sizin için birisinin saklamasını isteyin ve borçlarınız bitene kadar kartınızı almayın. Bu süre içerisinde nakit harcamalar yaparak daha fazla borç oluşmasının önüne geçin.

5.Kart Borcunuzu Nasıl Ödeyeceğinize Dair Yöntem Belirleyin

Faizi yüksek olan borcun ödemesini ilk önce yapmak her zaman daha mantıklıdır. Ama önce küçük borçları ödeyeyim daha sonra diğer borçlara yönelirim bu şekilde de motive olurum diyorsanız küçük miktarlardaki borçlarınızı önce kapatın.

6.Borçlarınızı Daha Rahat Ödemek İçin Yardım İsteyin

Kredi kartı borçlarınızı ödemekte zorlanıyorsanız ve gün geçtikçe borçlarınız artarak devam ediyorsa o zaman bankanızdan yardım isteyin. Banka şubesine giderek yetkililer ile görüşün ve kart borcunuzun yapılandırılmasını talep edin.

7.Kredi İmkanlarından Faydalanın

Kredi kartı borcunuz bitene kadar yeni bir borç yapmanız doğru değil ama zor durumda kaldığınız zaman bankaların sunduğu tüketici kredilerinden faydalanarak kredi kartı borcunuzu kapatabilirsiniz. Ama borcu borç ile kapattığınızı unutmayın ve kredi borcu bitene kadar tekrar bir borç yapmayın.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir