AB düzenlemelerine uyan ilk Bitcoin fonu Fransa’da kurulacak

Yazan:

Paris merkezli Melanion Capital, Avrupa Birliği düzenlemelerine uygun ve Bitcoin fiyatını yakından takip eden bir fon çıkarma hazırlığında. Böylelikle AB’deki yatırımcılar yüksek oynaklığa sahip kripto varlığa yatırım yapma imkanına sahip olacak.

Türev araçlara ve algoritmik süreçlere dayalı fonlar yöneten Melanion Capital, Fransız düzenleyici kurumlardan AB standartlarına uygun bir Borsa yatırım fonu çıkarmak için onay aldı. Fon kripto para madenciliği ve blokzincir teknolojisi alanında faaliyet gösteren 30 şirketin paylarını barındıracak ve Bitcoin fiyatlarıyla yüzde 90 oranında korelasyona sahip olacak.

Keystone’da bir fonun avukatlığını üstlenen Winston Penhall bahisle ilgili “AB standartlarıyla uyumlu ve dijital varlıklara odaklanan bu türlü bir fonu daha evvel görmemiştim. Düzenleyici kuruluşların Bitcoin ve öbür kripto paralara nasıl baktığı hala belirsiz” dedi.

UCİT fonları olarak bilinen AB standartlarına uygun fonlar milletlerarası altın standardının fonlar dünyasındaki yansımasına tekabül ediyor.

Birçok ulusal düzenleyici kuruluş bir menkul değere bağlı olmadığı sürece dijital varlıkların fonların içerisinde bulunamayacağını düşünüyor.

Melanion’un fonunda yer alacak şirketlerin başında kripto para madencileri Argo Blockchain ve Riot Blockchain, Michael Novogratz’ın yatırım idare şirketi Galaxy Digital ve aracı kurum Voyager Digital üzere şirketler bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir