Altın, Önümüzdeki 2 Haftada Ne olacak

Yazan:

 İşte Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in yorumları…

Bu hafta yatırımcıların gündeminde FED ve TCMB toplantıları vardı

Bu hafta piyasalar FED ve TCMB’ye odaklanırken İslam Memiş, beklentiler ışığında FED’in 25 baz puanlık artış gerçekleştirdiğine, TCMB’nin ise faizi sabit tuttuğuna dikkat çekti. Artık, önümüzdeki aylara odaklanmak gerektiğini belirten uzman isim, sırada FED’in Mayıs ayında, TCMB’nin ise Nisan ayında gerçekleşecek olan faiz toplantısına işaret etti. Memiş, TCMB sonrası dolar kurunun tepki yükselişi gerçekleştirdiğini belirtti. Öte yandan, küresel piyasanın odağının Rusya ve Ukrayna savaşında olduğuna dikkat çekti.

Çatışma haberlerinin altın, gümüş, petrol gibi emtiaların fiyatını ciddi bir şekilde etkileyeceğini belirten uzman, doların Türkiye içindeki piyasalardan gelecek haberlerle yönünü değiştirebileceğini söylüyor. Şu anda anormal bir haber olmadığından altının sakin kaldığını belirtiyor. “Dolar ve altında diğer döviz kurları ve emtia fiyatlarında kısa ve orta vadede yukarı yönlü dalgalı seyirler görebiliriz,” ifadelerini kullanıyor.

İslam Memiş: Altın ve gümüş için “son alım fırsatı”

Daha önce altının gram fiyatının yıl içerisinde 1.450 lirayı göreceğine yönelik tahminlerini aktaran İslam Memiş, gram altın için bu öngörüsünün devam ettiğini söyledi. Emtia fiyatlarında, beklenen yükseliş öncesinde son alım fırsatının görüldüğünü belirtti. Bu alım fırsatının önümüzdeki iki haftalık bir süreçte gerçekleşeceğini “Gram altında 1.450 TL ve gümüş gramında 20 TL öngörüm devam ediyor. Ancak önümüzdeki iki hafta boyunca gram altın ve gümüşte kısa vadeli düşüş bekliyorum,” ifadeleriyle anlattı.

Ons altında ise jeopolitik olaylara bağlı olarak gerileme görülebileceğini belirtiyor. Rusya-Ukrayna arasında bir ateşkes yapılması durumunda kısa vadeli gerileme yaşanabilir, bu da gram altını 900 liranın altına itebilir. Kısa vadeli 850-900 liralık geri çekilmenin alım seviyeleri olabileceğini belirtiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir