Altın Yatırımı Nedir, Nasıl Yapılır?

Yazan:

Yatırım geleceğe yönelik alınan ekonomik bir önlemdir. Birçok kişi gelir düzeyi ne olursa olsun ileride ekonomik anlamda rahat etmek ve hedeflerini gerçekleştirmek adına yatırım yapmaktadır.Altın ilk çağlardan beri değerli bir maden olarak kabul edilmiştir ve savaş zamanında ülkeler bile atın rezervi yapmıştır. Bunun en temel sebebi olarak ise altının hiçbir zaman değer kaybetmeyecek bir yatırım aracı olması gösterilebilir.

Bu değerli metal (altın) tüm dünyada önemli bir yatırım aracı olarak kullanılıyor. Ülkemizde de döviz, borsa ve gayrimenkul yatırımı dışında en fazla tercih edilen yatırım araçlarından birisi olarak altın gösterilebilir. ABD borsalarında yaşanan düşüş ve küresel dalgalanmalar son dönemde altının değerini arttırmıştır. Bu nedenle insanlar güvenli bir yatırım aracı olarak gördükleri altını sıkça tercih etmektedir.

Altın Yatırımı Nasıl Yapılmalıdır?

Sürekli artan bir trende sahip olan altın yatırımcılarını her daim güldüren bir değerli metal olmuştur. Altın yatırımı, döviz yatırımı veya borsa yatırımı tercih eden birçok kişi tarafından yine ilgi görmekte ve tercih edilmektedir. Yani bir kişi yatırım yapacağı zaman varlıklarının bir kısmı ile mutlaka altın yatırımı yapmaktadır.

Altın denilince akla çeyrek altın, yarım altın, bilezik ve kolye gibi materyaller gelmektedir. Yatırım için altın alacaksanız bilezik ve bunun gibi işçilik giderleri olan altınları tercih etmemeli ve gram altına yönelmelisiniz. Zira gram altın alış satışında sizi zarara uğratacak bir miktarda komisyon yoktur. Yaklaşık 0,20 – 0,30 TL gibi küçük komisyonlar alınırken çeyrek altın alım satımında daha fazla fark olmaktadır. Bu nedenle çeyrek altın aldığınızda ve bunu tekrar bozdurmak istediğinizde 6-7 TL’lik bir kaybınız söz konusu olabilir. Bu hem yatırımınızı olumsuz yönde etkileyecek hem de kar edeyim derken çoklu alımlarda zarar etmenize neden olacaktır. Bu nedenle altın yatırımı yapmak istiyorsanız gram altına yönelmeniz sizin için daha faydalıdır.

Diğer altınlarda olduğu gibi eski tarihli yeni tarihli ayrımı olmaması da gram altın almanız için önemli bir etkendir. Eğer altın yatırımı yapmayı düşünüyorsanız gram altını tercih edebilirsiniz.

Bankada Altın Hesabı Açmak

Eski zamanlardan beri klasik altın yatırımı “yastık altı” diye tabir edilmekte ve birçok kişi satın aldığı altınları evinde saklamaktadır. Bu güvenlik açısından oldukça riskli bir durumdur. Bankalar aracılığı ile son dönemlerde altın yatırımı daha da artmıştır. Elinizdeki altınları bankaya götürdüğünüzde altınınızın değeri hesaplanmakta ve altın hesabınıza yansıtılmaktadır. Böylece istediğiniz zaman hesabınızdaki altınları bozdurabilir ve nakit paraya çevirebilirsiniz.

Vadeli ve vadesiz altın hesabı açarak altın yatırımı yapabilmeniz, vadeli altın hesabından ekstra faiz geliri elde etmeniz de mümkündür. Bu şekilde daha fazla gelir elde edebilir ve yatırımlarınızı arttırabilirsiniz. Altın hesabının hesap işletim ücreti yüksek olabileceği için dikkatli olmalı ve altın yatırımı yaparken hesap işletim ücretini iyi araştırmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir