Taşeron işçilere yeni müjde!

Yazan:

Hükümet kadroya geçiş süreçleri ile alakalı taşeron işçilerine yeni müjde verdi. Toplam 1 milyon taşeron işçisinin kamuya geçiş süreçleri tamamlanıncaya kadar toplu iş sözleşmeleri, ek ücret, ikramiye, sosyal yardım ve fiyat farkları ödenecek.

Hükümet kadroya geçiş süreçleri ile alakalı taşeron işçilerine yeni müjde verdi. Toplam 1 milyon taşeron işçisinin kamuya geçiş süreçleri tamamlanıncaya kadar toplu iş sözleşmeleri, ek ücret, ikramiye, sosyal yardım ve fiyat farkları ödenecek. Bakanlar Kurulu kararıyla 4C’den 4B’ye geçen 21 bin taşeron işçinin yüzde 10 zam alması onaylandı. Ayriyeten izin süreleri ile alakalı yaptırımlar geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “4C’den 4B’ye geçişler 2 Nisan itibarıyla gerçekleşecek. Ücretlerinde yüzde 10 artış yapılacak, izin süreleri de düzenlenecek” dedi.

İKİ KARAR YÜRÜRLÜKTE

Kamu kurumlarında geçici personel statüsünde çalışan personellerin, sözleşmeli personel statüsüne geçmeleri ile alakalı düzenleme dün yürürlüğe girdi. Türkiye İstatistik Kurumu ile yükseköğretim kurumlarında, bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmetlerde (anketörlük ve canlı modellik) çalışacak sözleşmeli personelin çalışma usul ve esaslarıyla, ücret sınırları netleştirildi. Özelleştirmeler ile işsiz kalanlar da, kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli personel olarak iş sahibi olabilecekler. Gümrük ile Adalet Bakanlıkları’nın talebi üzerine gümrük muhafaza memuru, muayene memuru, icra takibi görevlerini yürütenler de 4B kapsamına alındı. KPSS sonrası mülakat ve uygulamalı sınav Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşları kapsayacak şekilde sözleşmeli personel alımlarında kullanılacak.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir