Apple, eğlence sektörüne giriyor!

Yazan:

Şirket geçen aylarda, Facebook ve Youtube’a yatırım yaptı, televizyon stüdyolarına da harcama yaptığını öğrendiğimiz Appl geçtiğimiz günlerde ise Netflix’e teklif götürdüğünü öğrendik.

The New York Times’da Salı günü yer alan bir haberde, Apple’ın eğlence sektörüne gireceği ile ilgili bir demeç yer alıyordu. Şirket geçen aylarda, Facebook ve Youtube’a yatırım yaptı, televizyon stüdyolarına da harcama yaptığını öğrendiğimiz Appl geçtiğimiz günlerde ise Netflix’e teklif götürdüğünü öğrendik. Apple, Ekim ayından bu yana, 12 proje için imza atmış.

2 Apple yöneticisi, “Apple Worldwide Video” (Apple Dünya Çağında Video) platformunu kurmak için saf değiştirdi, bu birimde çalışan sayısını 40’a yükseltti. Apple ayrıca, yetişkinler, Latin Amerika ve Avrupa programları için video platformunda ayrı yer açacak. Platformun tasarımında, teknoloji kültürünü yansıtabilmek için bir çok mühendisle çalışmaya başladı.

Show dünyasında tarafların hızlı adım atabildikleri bir dünyada, Apple nasıl bir hizmet verecek bilemeyiz ancak, Netflix’in “herkese bir şey önerebildiği bir sistemi” varken diğer şirketlerin satış potansiyeli nedir diye düşünüyorum. Ancak 8 milyon dolar ile içerik üretimine katkıda bulunan Netflix’e karşı, 285 milyar dolar bütçeye sahip devasa Apple var. Ancak sanatı para ile satın alamazsınız. Netflix bu denli küçük bitçe ile harikalar yaratmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir