Arcbit Nedir ?

Yazan:

Bitcoin yatırımcılarının seçebileceği birçok cüzdan seçeneği bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi olan Arcbit nedir? Bu sorunun cevabı kabaca ifade edecek olursak: Arcbit cüzdan, Bitcoin hesap cüzdanlarından bir tanesinin adıdır. Arcbit nedir, konu başlığı içinde ele aldığımız başlıklar içinde cüzdan özellikleri ve güvenilirliği hakkında bilgiler yer almaktadır.

ARCBIT ÖZELLİKLERİ

Arcbit özellikleri arasında yer alanlar:

  • Arcbit basit bir Bitcoin cüzdan yönetimi sağlamaktadır.
  • Yatırımcılara para kontrolü konusunda tam yetki vermektedir.  Yani, yatırımcıların hesaplarına dışarıdan kimse müdahale edememektedir. Kullanıcı hesaplarının dondurulması ya da kullanılması tamamen kullanıcıların inisiyatifindedir.
  • Merkezi bir kontrol sistemi bulunmaktadır.
  • Cüzdanın uzaktan yüklenmesi mümkün olmaktadır. Olası bir arıza durumunda Arcbit cüzdan sahipleri, coinlerinin çalınmayacağı konusunda madencilere güvenmesi gerekmektedir. Mobil uygulama kullanıldığında olası risklerin azalması daha mümkün gözükmektedir.

Arcbit cüzdan, Bitcoin cüzdanları içinde bulunan ve sadece casus yazılımlara karşı koruma programı bulunmayan bilgisayarlara yüklenebilmektedir. Casus yazılımlara karşı savunmasız bir bilgisayarda Bitcoin hesabı bulundurmak ise risk taşımaktadır. Bu nedenle birikimlerin soğuk depoya taşınması ayrıca çift faktör onaylamanın aktifleştirilmesi birikimlerin çalınmasını zorlaştıran bir faktör olarak görülmektedir.

Temel gizlilik politikasına sahip olan Arcbit, ödemelerin adreslerinin takip edilmesini zorlaştırmaktadır. Güvenlik açısından her yatırım işleminde farklı bir adres kullanılması önerilmektedir. IP adresine erişim sağlayabilen merkezi sunucuları bulunan bir cüzdan özelliğidir. Bu Bitcoin cüzdan türünde IP adresinin takip edilmesini engelleyen TOR kurulumunu desteklemektedir.

IOS ve ANDROID işletim sistemleri ile Arcbit cüzdan kullanacak olanların diğer kullanıcılara göre biraz daha avantajlı olduğu söylenebilir. Bu işletim sistemlerinde güvenli çevre, basit şeffaflık özellikleri de aktif kullanıma açıktır. Ayrıca bu işletim sistemleri ile açık kaynak kodlu bir cüzdan kullanımı sağlanmaktadır.

ARCBIT GÜVENİLİR Mİ?

Bitcoin söz konusu olduğunda farklı hesap cüzdanları ve bu cüzdanların kullanımı hakkında sorular çok fazla olmaktadır. Hala özellikleri tam anlamıyla anlaşılamayan birçok Bitcoin cüzdan bulunmaktadır. Peki, bu cüzdanlardan biri olan Arcbit güvenilir mi? Arcbit cüzdan Bitcoin yatırımı yapmak için tercih edilen ve birçok işletim sistemi üzerinden kullanıma elverişli sanal yatırım aracıdır. Bu cüzdan ile kullanıcıların yani yatırımcıların birikimlerini korumak kendi sorumluluklarındadır. Bitcoin bu cüzdan özelliğinde tam anlamıyla koruma ya da güvenlik vaat etmemektedir. Bu nedenle Bitcoin Arcbit hesabı bulunan yatırımcıların kullandığı bilgisayar ya da mobil cihaz içinde gerekli koruma programlarını bulundurması önem taşımaktadır.

Casus yazılım koruması ile bir arada kullanılamasa da bu hesap cüzdanı için TOR kurulumu sağlanması güvenliği arttıran bir etkendir. Ayrıca birikimlerin soğuk depoda saklanması da kullanıcıların birikimlerini korumak adına alacakları önlemler arasında sayılmaktadır.

Gelecekte ne kadar kazanç sağlayacağı hakkında kesin bir bilgi bulunmaması nedeniyle Bitcoin hesap cüzdanları ile ilgili şüpheli görüşler hala bulunmaktadır. Risk alarak bütçesini sarsmayacak bir tutarı sanal birikim aracına aktarmaktadır. Bazı ekonomistler tarafından Bitcoin dijital para biriminin gelecek vaat ettiğini vurgulamaktadır. Bazıları ise bu konuda hala net bir güven vermemektedir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir