Atak 2 helikopteri geliyor!

Yazan:

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Atak 2 Atak bir helikopterinin savunma sanayi Müsteşarlığı tarafından 2021 yılında yeniden yapılandırılacağı açıklandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Atak 2 Atak bir helikopterinin savunma sanayi Müsteşarlığı tarafından 2021 yılında yeniden yapılandırılacağı açıklandı.  Atak helikopterinin bir üst seviye olacağı Atak 2 helikopteri Aselsan tarafından geliştirilecektir. Atak 2 tamamen milli imkanlarla üretilecek savunma sanayimiz de büyük katkı sağlayacak yenilikçi bir helikopter olacaktır. Atak helikopterinin yeniden üretecek olan Aselsan üretimin tamamının 2021 yılında biteceğini açıkladı. Atak 1 Aselsan veAagusta Wasterland firması ortak bürünürken Atak 2 sadece Türk savunma sanayi ve şirket mühendisleri tarafından üretilecek.

Atak 2 silah sistemleri ve gece gündüz görüntüleri ile seyrüsefer hava arası uçuş yöntemi ile ilgili bilgi ve sembolleri pilotlara gösterecek. Uçuş esnasında pilotların gözlerine tutulan lazerlere ve helikoptere karşı yapılacak olan darbelere karşı korunması sağlayacak olan bu helikopterimiz emirleri bizzat TSK’dan alacak. Vur ve yok et emri pilota bağlı olarak kalacaktır. Özellikle ASELSAN’ın bizlere açıklama yaparken sunduğu detay  ” Atak 2 helikopterimiz Vur ve yok et komutuna karşı çok hassastır. En ufak detay da vurduğu yeri yok etme gücüne sahip olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir