Bir dünya markası daha batıyor!

Yazan:

Dönemin yıldızları Marilyn Monroe ve Sophia Loren gibi isimlerin ayakkabı markası olan Salvatore Ferragamo zor günler geçiriyor.

Dönemin yıldızları Marilyn Monroe ve Sophia Loren gibi isimlerin ayakkabı markası olan Salvatore Ferragamo zor günler geçiriyor.

Salvatore Ferragamo Yönetim Kurulu Başkanı ve geçici CEO Ferruccio Ferragamo, “Zorlu bir dönem geçiriyoruz, çünkü dış dünya hızla değişiyor. Ancak şirket yıllar boyunca birçok zorlu koşulla karşı karşıya kalmıştır” açıklamasında bulundu.

Wall Street Journal’in bugün ki haberine göre, Ferragamo 2011 yılında halka açıldı ancak aile şirketi olmaya devam etti. Ferragamos, şirketin yaklaşık %70’ine sahip. Başkan Ferragamo, 1960 yılında vefat ettikten sonra Ferragamo’nun oğlu Ferruccio ve annesi Wanda Miletti şirketin başına geçti. Wanda Miletti şu anda 96 yaşında, görünen o ki şirketi Ferragamo kadar iyi yürütemiyorlar.

Şirketin kuruluşu ise 1927 yılına kadar dayanıyor, Ferragamo tarafından kurulan şirket zamanın en ünlü oyuncu ve modellerine ayakkabı tasarımları sunuyordu. Şu anda ise perakende satış yaparak deri ayakkabı ve ipek erkek kravatlarla ünlü.

Şirket, Çin’deki agresif genişleme, zayıflayan bir euro ve büyüyen ABD ekonomisi ile 2008-2015 yılları arasında en büyük gelirini elde etmişti. Ama bugün, şirketin hayatta kalabilmesi çok büyük bir sürpriz olur.

Şirketin en düşük karını 2011 yılında 186 milyon avroydu. Fiziksel mağazalar iyi ama e-ticarete atılıp genç kitleye hakim olamadığı için gerileme başladı.

Ferruccio Ferragamo ise, markanın daha fazla alışveriş yapan gençlere daha çok hitap etmesi için büyük çaplı bir değişim olasılığını göz ardı ederek, “Ferragamo’nun geleneği trendlerle değişmesi değil. Bunu hiç yapmadık ve şimdi başlayamayacağız.” diyor.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir