Bitcoin Para Piyasası

Yazan:

Altın ve gümüş madenine yatırım yapanlar, bir gün bu madenlerin tükeneceğini de bilirler. Kripto para olan Bitcoin de tıpkı tükenebilir madenlerin mantığı ile piyasaya sürülmüş bir sanal paradır. Herhangi bir merkezi bulunmayan bu para aynı zamanda herhangi bir devlet tarafından da kontrol edilemiyor.

Olası tüm riskler göze alınarak yapılan Bitcoin yatırımında balonun bir gün patlayacağı bilinci oturmuş durumda. Ancak herhangi bir merkez tarafından kontrol edilemiyor olması bu paraya karşı kimseyi sorumlu tutmuyor. 21 milyon Bitcoin para piyasaya sürüldükten sonra herhangi bir sürüm işleminin tekrar yapılmayacağı bu para bitimi BTC simgesi ile gösteriliyor.

Paranız Kadar Alabilirsiniz

Uluslararası piyasalarda Bitcoin alım satımına öncülük eden yüzlerce borsadan söz etmek mümkün. Ancak bunlardan pek çoğunun da dolandırıcı olduğu unutulmamalıdır. Lisanslı ve güvenilir borsalar aracılığı ile yatırım yapmak isteyenler paraları kadar Bitcoin alabiliyorlar. Hatta havale, EFT ve kredi kartı sistemi ile de Bitcoin satın almak mümkün.

Döviz Piyasası Mantığı İle İşliyor

Bitcoin’in nasıl kazandırdığı herkesin aklında bir soru işareti. Aslında mantığı döviz piyasalarındaki basit mantalite ile aynı işliyor. Yani arz ve talep döngüsü temeli oluşturuyor. Bu paraya olan talep arttığında fiyat da artıyor. Talep düştüğünde ise fiyatı da düşüyor. Dolayısıyla talep azken Bitcoin alan bir kişi talep arttığında satış yapar ise kara geçmiş oluyor.

Bitcoin Güvenliği Çok Önemli

Sanal paraların hayatımıza girmesi pek çok insanın gelecek de bu paraların kullanılmasını istemesine neden oldu. Bu isteğin temelinde ise fiziki para hırsızlığının ortadan kalmasıydı. Ancak Kripto para piyasalarını bekleyen farklı tehlikeler de söz konusu. en büyük tehlike ise hacker saldırılarıdır. Dolayısıyla Bitcoin alım satım işlemleri mutlaka 2FA güvenlik sistemini barındıran borsalardan yapılmalıdır. Aynı zamanda alım satım işleminin yapılacağı platform önceden araştırılmalı, kullanıcı yorumlarına göz gezdirilmelidir.

Yasal Düzenlemelere Tabi Değil

Bitcoin güvenliği yalnızca işlem yapılan borsaya bağlıdır. Bir balon olma özelliği de aslında buradan gelir. Para ya da emtia olarak değerlendirilemediği için herhangi bir kanal tarafından denetlenemez. Sermaye Piyasası Kurulu ya da BBDK Bitcoin piyasalarına müdahale edememektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir