Dogecoin Nedir?

Yazan:

Aslında bir internet şakasından ortaya çıkan bu para birimi dünyayı şaşırtmaya devam ediyor. özellikle de Kripto paraların geleceği açısından çok önemli olduğu söylenen bu para birimini anlatmak biraz zaman alabiliyor.

Dogecoin Nedir?

Aslında bir internet şakasından ortaya çıkan bu para birimi dünyayı şaşırtmaya devam ediyor. özellikle de Kripto paraların geleceği açısından çok önemli olduğu söylenen bu para birimini anlatmak biraz zaman alabiliyor. Aslında bir şaka ile ortaya atılmış olan fikir kısa sürede talep görünce ortaya yeni bir sanal para birimi çıkmıştır. Kripto para bilimcileri bu para biriminin 2005 yılında, yayınlanan Homestar Runner isimli kukla yayınında çevrilen bir geyiğe istinaden doğduğunu iletiyor. Bu filmde gösterilen köpek üzerinden çeşitli caps ve şakaların yapılması ile de popülerliği artış oldu. Hatta bu mizahlarda köpeğin iç sesi argo denilebilecek bir dil ile aktarılmış ve kısa sürede milyonlarca internet kullanıcısına erişmiştir.

Dogecoin Nasıl Kullanılır?

İşlev olarak litecoin’e oldukça benzemektedir. İlk kez Billy Markus tarafından ortaya çıkarılmıştır. Simgesel logosunun üzerinde Shiba inu cinsi köpeğin resmi bulunmaktadır. Ssitem olarak Scrypt kullanan bu para biriminin blok zincir süresi 1’er dakikadır. Bitcoin’den en büyük farkı ise çıkarılacak Dogecoin miktarının sınırsız olmasıdır. dlayısıyla çok miktarda ve hızlı coin üretimine imkân tanıyor. Bu sebeple de    Dogecoin Doların 1500’te biri olarak değer görmekte. İlk üretim sırasında kullanıcılar birbirlerine yüklü miktarlarda Dogecoin gönderebilmekteydi. Dolayısıyla bir süre sonra internet kullanıcıları birbirlerine bu parayı jest amaçlı gönderir oldu. İnternette videosunu beğendiğiniz bir kişiye bönlerce Dogecoin gönderebiliyordunuz ve bu Dogecoin’ler gerçekte 1 Dolar dahi etmiyordu.

Gelecekte Dogecoin’i Neler Bekliyor?

İnternet kültürünün bir parçası olmuş olan bu para birimi aslında 2014 yılında popülaritesi kaybetti. Zaten reel açıdan çok değerli olmayan bu para birimi kullanıcılarını da zarar uğratmadı. Yalnızca bir internet jesti olarak kalacağa benziyor. Dolayısıyla ilerleyen dönemlerde Kripto para borsasında sarsılmaz bir yer edinip edinmeyeceği tahmin edilemiyor. Özellikle genç nesiller arasında çok fazla kullanılan ve talep gören bu para birimi tek bir espri ile daha popülarite kazanabilir. Bu nedenle Kripto para bilimcilere göre Dogecoin’e karşı dikaktli davranılmasında fayda bulunuyor. Çünkü bu para biriminin de kripto para borsasına ciddi bir katkısı olmuştur. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir