Doğtaş’tan ihracat hamlesi

Yazan:

Özellikle ihracata yönelik çalışmaları ve yurtdışında yatırım atağı devam eden Doğtaş, kur artışını fırsata çeviriyor. Şimdi ihracat zamanı diyen Doğtaş, Pakistan ve Çin’e de iddialı bir şekilde giriş yapmaya hazırlanıyor.

Mobilya sektöründe Türkiye’nin en büyük ihracatçısı olmayı hedefleyen Doğtaş, bayram sonrası resmi açılışını gerçekleştireceği ikinci İsviçre mağazası dışında; Eylül ayında Pakistan’da 4 satış noktası açacak.

 

Yurtdışı tanıtım çalışmaları kapsamında, 10-13 Eylül’de 42. Uluslararası Çin Mobilya Fuarı’nda (Şangay) yer alacak olan Doğtaş, fuar sonrasında da Çin’de ilk mağazasını açmaya hazırlanıyor.

 

İsviçre, Pakistan ve Çin’deki mağazalaşmanın yanı sıra; Eylül ayından itibaren, Liberya, Kazakistan, Libya, Kıbrıs, Azerbaycan, Sudan ve Nijerya’da da açılışlar yapacak olan marka, Doğtaş kalitesini hem mevcut pazarlarda hem de yeni ülkelerde yaygınlaştırmayı planlıyor.

 

Doğtaş’ın yurtdışı yatırımlarıyla ilgili konuşan Doğtaş CEO’su Ersin Serbes; “Mobilya sektörü için yurtdışında önemli bir potansiyel var. Bu yıl özellikle ihracata yönelik çalışmalara yoğunlaştık. Kur artışları nedeniyle ihracattaki yatırımlarımızla durumu fırsata çevirmek istiyoruz.

 

İhracata yoğunlaşma zamanı. Sektörümüzde Türkiye’nin en büyük ihracatçısı olma hedefiyle önemli işbirliklerine imza atıyoruz. Yeni mağazalarımız açılış sürecinde. Eylül’de Pakistan’da 4 mağaza birden açıyoruz. Çin’in en büyük design firmalarından Gold Mantis tarafından organize edilen Design Town Kompleksi’nde, Suzhou Xeixin Decoration Co., Ltd ile anlaştık.

 

Suzhou’da 1.000 m2 büyüklüğünde Doğtaş mağazasının yanı sıra 2020 yılına kadar da diğer şehirlerde 3 mağaza açmak üzere sözleşme imzaladık. Aynı zamanda Çin’de projeli işler alanında da çalışmalar gerçekleştireceğiz. Hem yurtiçi hem yurtdışındaki yatırımlarımızla, bu yılı geçen yılki performansımızın üzerinde tamamlamak istiyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir