Doğum Teminatı Nedir?

Yazan:

Anne adayları tarafından sıkça tercih edilen doğum teminatı, gebelik süresince ele alınan kontrolleri ve doğum sonucu oluşan giderlerin özel sağlık sigortası tarafından karşılanmasıdır.Bu giderler içerisine; hastane masrafları, doğum sırasında oluşacak anne ve bebek sağlığını etkileyen problemler ve bazı durumlarda zorunlu kalınan kürtaj operasyonları dahil olur.

Bu masrafların %100’ü, çoğunlukla sigorta tarafından karşılanır. Dikkat edilmesi gereken nokta, yapılan bu doğum teminatı sigortanın onaylanmasından bir yıl sonra devreye girmesidir. Sigortadan yararlanmak isteyen kişilerin, bu süre zarfına dikkat etmesi önerilir.

Doğum Teminatına Dahil Olmayan Durumlar Nelerdir?

Doğum teminatı kişiden kişiye göre farklılık gösterir. Sigorta şirketlerinin de doğum teminatı için farklı paketleri bulunur. Genel olarak dahil olmayan durumlar; hastane odası, hastane yemekleri, refakatçiler, alınması gereken ilaçlar, daha öncesinde riskli gebelik durumu oluşmuş ve şuan ki gebeliği de etkileyecek olan sorunların belirlenmesi için yapılacak olan tanı işlemlerini kapsar.

Doğum Teminatı Olan Özel Sağlık Sigortası

Özel sağlık sigortası, kişilere özel oluşturulmuş planları kapsar. Bu sigortadan faydalanan kişinin; hastalık, kaza veya herhangi bir olay sonucu oluşacak giderlerini sigorta şirketi karşılar. Doğum sürecinin de sigorta tarafından karşılanmasını isteyen adaylar, kendilerine uygun olan bir sigorta şirketi ile anlaşma yaparak doğum teminatı kapsamından rahatlıkla faydalanır.

Doğum Teminatı Yaptırmanın Faydası Var Mıdır?

Anne adayları, dokuz aylık gebelik sürecinde birçok problem ile karşı karşıya kalır. Özellikle riskli gebelik taşıyan adayların sorunları çok fazladır. Bu süre içerisinde anne adaylarının, kontrol için sürekli hastane gidip gelmesi gerekir. Her muayene sonrası yapılan kontrol ve tetkikler için belli bir ücret alınır. Gebelik dönemi, geniş bir süre zarfını ele aldığı için hastane masrafları da buna karşılık bir hayli yüksek meblağ tutarlarına karşılık gelir. Bu süreci göz önünde bulunduran anne adayları; kendilerine en uygun doğum teminatı sağlık sigortasını yaptırarak, masrafların sigorta tarafından karşılanmasını sağlar. Bu sayede gebelik ve doğum sürecinde ele alınan; muayene, kontrol ve tetkik masrafları anne adaylarını zor bir duruma sokmadan rahatlıkla faydalanabileceği bir sigorta işlemine dönüşür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir